Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » Ruina din Titu Târg a fost transformată într-o superbă Casă de Cultură

Ruina din Titu Târg a fost transformată într-o superbă Casă de Cultură 

Imobilul a fost  inaugurat săptămâna aceasta, în prezența președintelui consiliului județean dâmbovița, Florin Popescu. Aşezământul cultural este modern mobilat şi utilat cu aparatură informatică şi electronică de ultimă generaţie, şi cuprinde: o sală de spectacole cu 174 locuri, scenă, instalaţie de sunet, orgă de lumini, proiectoare; decoruri; o sală garderobă;două cabine pentru artişti;un centru de documentare şi informare format din: bibliotecă, sală de lectură, sală de şedinţe/conferinţe, acces internet, sală destinată petrecerii timpului liber pentru persoanele de vârsta a III-a precum şi o sală de şedinţe. Clădirea dispune de sistem de încălzire centrală cu gaze naturale, instalaţie de ventilare, sistem antiincendiu, precum şi sistem de supraveghere video.
”Remarc cu bucurie că Titu a devenit oraş european. Aveţi străzi, apă, canalizare, săli de sport, firme de prestigiu care lucrează aici. Iată că, astăzi, aveţi şi o sală de cultură deosebită, construită cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi al primăriei din Titu, clădire ce dispune de toate dotările necesare pentru un act de cultură european. Vă urez din tot sufletul să o stăpâniţi sănătoşi şi să o lăsaţi moştenire urmaşilor dumneavoastră. Mulţumesc celor care şi-au adus contribuţia la realizarea acestui obiectiv”, a precizat Florin Popescu.
Primarul orașului Titu, Ilie Dinu, spune că acest obiectiv era o necesitate pentru localitate, investiţie aşteptată de ani buni de locuitorii oraşului:” Suntem aici în zona Titu – Târg, o zonă a MDRT –ului, putem spune, dacă ne amintim că acum câteva luni am asistat la inaugurarea Şcolii nr. 2, şcoală realizată tot cu sprijinul Ministerului Dezvoltării. Nu-mi rămâne decât să vă asigur că este un prim moment al începutului de inaugurări, urmând ca, în viitorul apropiat, să oferim un bloc cu 12 locuinţe celor de la Renault care au venit şi investit în Titu şi, tot în perioada următoare, vom finaliza reţeaua de apă şi canalizare. Pentru investiţia inaugurată astăzi mulţumesc în mod deosebit Companiei Naţionale de Investiţii, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean, domnului prefect şi tuturor acelora care ne-au sprijinit şi au fost alături de noi pentru a realiza această clădire minunată”.

Adriana Răceanu

Adaugă un Comentariu

*