Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iulie 7, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » Rupți de lume în secolul XXI! Scheienii trec cu mașinile prin albia pârâului, fiindcă podul … de lemn s-a dărâmat

Rupți de lume în secolul XXI! Scheienii trec cu mașinile prin albia pârâului, fiindcă podul … de lemn s-a dărâmat 

pod scheiu

Locuitorii satului Scheiu de Sus dintotdeauna au avut probleme cu infrastructura rutieră. Niciodată nu au avut parte de un drum ca lumea, de poduri trainice și de trotuare. Tot timpul au așteptat ca politicienii să-și aducă aminte de ei. Cea mai bună perioadă, campaniile electorale, când reprezentanții tuturor partidelor s-au înghesuit la Scheiu cu tolba de promisiuni pe care niciodată nu le-au onorat.

De o lună de zile, podul peste pârâul Potop, din zona pe care localnicii o numesc ”La Bolu”, este rupt. Oamenii, așa cum s-au priceput, au  improvizat un soi de indicator rutier, ca nu care cumva să cadă cineva cu mașina printre rupturi.

Autoritățile locale cunosc situația dar ridică neputincioase din umeri. Podul se află pe un drum județean, așa că ar trebui să se ocupe de reparații societățile aflate în subordinea Consiliului Județean. Primarul Laurențiu Dincă ne-a declarat că podul cu pricina a fost inclus într-un program al administrației județene și va fi refăcut în această toamnă.

Asta își doresc și localnicii, care se tem că vor rămâne izolați,în momentul în care se așterne zăpada, fiindcă nu se va mai putea trece prin gârlă, cum se întâmplă în momentul de față. Deja, autobuzele de călători nu merg până la stația terminus. Rămân la capul podului rupt. De această situație se plâng în special bătrânii care locuiesc la marginea de nord a satului. Aceștia trebuie să parcurgă pe jos aproximativ 5km, pentru a lua rata spre Găești sau Târgoviște.

Cât îi privește pe posesorii de autovehicule, aceștia și-au creat o cale de acces direct prin albia pârâiașului. Ce vor face când vremea se va înrăutăți, nici ei nu știu…

Adaugă un Comentariu

*