Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 5, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » S-A MAI NĂSCUT O TAXĂ! Declaraţiile anuale de impozit pe profit trebuie să fie certificate de consultanţi fiscali

S-A MAI NĂSCUT O TAXĂ! Declaraţiile anuale de impozit pe profit trebuie să fie certificate de consultanţi fiscali 

taxe

De la 1 ianuarie 2014, oamenii de afaceri din Romania ar mai trebui sa isi puna deoparte un ban pe care sa-l achite consultantilor fiscali care sa le certifice declaratiile fiscale anuale de impozit pe profit, celebrul formular 101, scrie HOTNEWS. Aceasta certificare trebuia sa se aplice din 2008, dar a tot fost amanata pana la 1 ianuarie 2014, cand amanarea nu s-a mai produs.

Ce se stie pana acum: ca cel tarziu la 25 martie, cand se depun formularele 101, certificarea trebuie facuta de catre consultantii fiscali. Ce nu se stie: cum se va face, cine anume o va face si mai ales, cat va costa. Informatie ajutatoare: in Romania exista circa 900.000 de firme active. Puneti taxa de certificare la doar 10 euro si faceti niste calcule. Dar, surpriza!

Oficiali din Finante au confirmat pentru HotNews.ro ca intr-adevar, ca urmare a ne-prelungirii termenului de amanare, asa ar sta lucrurile. Dar, intrucat Finantele isi doresc combaterea eficienta a evaziunii fiscale, saptamana urmatoare ar putea fi aprobata in Guvern o reglementare referitoare la deconturile de TVA si la declaratiile rectificative, moment in care va fi reglementata si situatia certificarii anumitor declaratii de catre consultantii fiscali.

„Unul dintre obiectivele noastre prioritare il reprezinta diminuarea evaziunii fiscale si de aceea vom reglementa acesta situatie a certificarii unor declaratii, fapt ce ne va ajuta in combaterea acestui fenomen”, sustin oficialii din Finante.

Tot din zona Finantelor exista informatii ca firmele vor avea de certificat Formularul 101, dar ca nu toate firmele, ci anumite categorii. Care categorii – nu se stie.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Adaugă un Comentariu

*