Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, august 15, 2020
Sunteți Aici Home » SPORT » S-AU ÎNTORS ACASĂ VICTORIOȘI! Montaniarzii dâmbovițeni au cucerit toate cotele europene propuse

S-AU ÎNTORS ACASĂ VICTORIOȘI! Montaniarzii dâmbovițeni au cucerit toate cotele europene propuse 

Signal de Botrange

În data de 10 septembrie 2013, echipajul montaniarzilor dâmbovițeni a ajuns şi la cea mai înaltă cotă a Belgiei, la 694 m – Signal de Botrange, cotă aflată în zona Hautes Fagnes – o regiune protejată, cu turbării active. De menţionat că, pentru a se ajunge la cota de 700 m, belgienii au ridicat în anul 1920 o movilă artificială – movila Baltia – aflată în imediata apropiere a cotei naturale.

După arborarea steagului României pe cele mai înalte cote din Germania, Ţările de Jos (Olanda) şi Belgia, cei trei dâmboviţeni au revenit în ţară în seara zilei de 12 septembrie 2013 pe traseul Munchen – Budapesta – Sibiu – Târgovişte.

Zilele acestea au fost selectate sute de fotografii care vor fi transmise, pe CD/DVD sponsorilor şi mass-mediei cu ocazia conferinţei de presă propuse a se ţine în data de 17 septembrie la Primărie.

În această expediţie, cei trei participanţi au fost susţinuţi de Primăria Municipiului Târgovişte şi Primăria oraşului Fieni, precum şi de câteva societăţi comerciale: TUI Travel Center prin Eurolines România, S.C. GEO-STING S.R.L., S.C. VĂDAN S.R.L.

Nicolae Posta
Iniţiator Top 28

Adaugă un Comentariu

*