Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » S-au turnat primii 5 km de asfalt în munte!

S-au turnat primii 5 km de asfalt în munte! 

Drumarii au împânzit traseul Cabana Cuibul Dorului – Dichiu – Piatra Arsă – Babele. Se lucrează în ritm alert pentru asfaltarea căii de acces spre inima Bucegilor. Investiţia care va depăşi 27 de milioane de lei trebuie să fie finalizată până în vara lui 2013. Deja s-a turnat primul strat de asfalt pe o lungime de 4,8 km din totalul de 16 kilometri.

„Din cei 9 km care sunt de la Cabana Cuibul Dorului până la Dichiu, sunt asfaltaţi până acum 4,8 km, într-un prim strat, urmând ca într-o lună de zile să fie finalizată întreaga lucrare de 9 km. Apoi, vom trece la al doilea strat. Totodată, se derulează lucrările de artă: reabilitarea podurilor şi podeţelor, colectarea torenţilor, construirea de parapeţi”, spune Florin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Pentru a proteja drumul, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a instituit deja restricţii de tonaj. Niciun autovehicul cu masa peste 7,5 tone nu are ce căuta pe traseul montan. De asemenea, la finalul lucrărilor se va stabili şi o taxă de tranzit. Fondurile care se vor strânge vor fi folosite pentru întreţinerea infrastructurii rutiere montane.

Administraţia judeţului nostru a reuşit să includă în alte proiecte de reabilitare şi modernizare şi transonul de drum care face legătura între Şaua Dichiu şi Padina-Peştera. Se pun astfel bazele dezvoltării staţiunii montane care va găzdui în 2013 Festivalul Olimpic al Tineretului European.

În acelaşi timp, se construiesc două cabane turistice, la Dichiu şi Bolboci, un sediu Salvamont şi un spaţiu adecvat pentru campare la Zănoaga. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, spune că nu va permite să se ridice nicio clădire la întâmplare.
„Am dat deja ordin de demolare pentru patru construcţii fără autorizaţie din zona Padina. Ele urâţesc peisajul şi trebuie demolate. Am fixat ca termen mijlocul lunii august. Vreau ca acestă zonă să păstreze frumuseţile naturale, iar turiştii să se bucure în continuare de locuri pitoreşti. Intenţionăm să înfiinţăm, după modelul american, un corp al jandarmilor montani, care să vină şi să aplice amenzi tuturor celor ce îşi bat joc de natură”, spune Florin Popescu.

Adaugă un Comentariu

*