Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 8, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Să fim atenţi la nuanţele revoltei!

Să fim atenţi la nuanţele revoltei! 

ion obagilaDemocraţia, clasa politică românească, societatea se află la un moment de răscruce. Un sistem poate fi dărâmat acum de stradă şi nu ştim ce să punem în loc. Strada are dorinţe, planuri, schiţe de viitor, aşteptări, dar nu ştie cum să le împlinească. Încă nu a apărut liderul suprem. Încă se scanează spaţiul public.

Omul politic actual, cel care umblă în limuzină de lux, cel care a trăit ca un sultan, negândindu-se decât la el şi la apropiaţii săi, nu ştie cum să depăşească aceste clipe de tensiune socială deosebit de periculoase pentru naţie. Se simte încolţit, pândit din toate direcţile de mânia populară.

S-a ajuns aici pentru că aceşti nababi care ne-au condus, ne conduc şi vor să o facă în continuare, în stilul lor nesimţit, sfidător, nu au mai avut limite. Au confundat ţara cu propria moşie, cu propria vie de unde au cules până şi frunza.

Există pericolul ca, din această tulburare naţională, să iasă în faţă indivizi care să nu ne reprezinte pe noi, ci doar jocurile altora. Să avem mare grijă! Să ne ferim de marionete! Stau adiba sau urlă în megafoane. Societatea civilă suntem noi toţi, nu doar unii posesori de fundaţii şi asociaţii cu denumiri fistichii.

Răspuns la Să fim atenţi la nuanţele revoltei!

  1. moshu49

    alegerea este a lor, ori la bal, ori la spital!
    pensionarii mei (44% din ce scrie pe talon ne defineşte „asistaţi social” că nu are fondul de pensii atîta mălai) care au luptat eroic să aducă la putere aceşti hulpavi, să facă ciocu’ mic şi să stea dracului acasă că-i caută popa. :(
    constat că o mîrşavă lucrătură se face şi prin ziarele virtuale nou apărute în judeţ, despre care voi, jurnaliştii hîrşiţi, nu vreţi să vorbiţi.

     

Adaugă un Comentariu

*