Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, ianuarie 20, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SANCŢIUNE: Ziaristul Cristian Tudor Popescu, prima victimă a premierului Dăncilă!

SANCŢIUNE: Ziaristul Cristian Tudor Popescu, prima victimă a premierului Dăncilă! 

Cristian Tudor Popescu (Sursa foto. republica.ro)

Atenţie, jurnalişti! Dacă vă daţi cu părerea despre toaleta politicienilor, coafură, frezură, mustăcioară, cercei, bocanci etc., este foarte probabil să intraţi în vizorul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării! Reputatul gazetar Cristian Tudor Popescu s-a trezit cu o amendă de 1.000 de lei din partea respectivului organism pentru că, într-o emisiune tv, a asociat-o pe doamna premier Viorica Dăncilă, plecând de la coafura acesteia, cu o specie de maimuţă.

„Asocierea creată de către domnul Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Jurnalul de seară din data de 16.01.2018, pe postul de televiziune Digi 24, între doamna Viorica Dăncilă şi pavianul cu mantie, reprezintă hărţuire şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 5 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Comportamentul moderatorului emisiunii, Cosmin Prelipceanu, precum şi lipsa de reacţie a acestuia, reprezintă discriminare conform art. 2 alin 4 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările si completările ulterioare. Faptele celor 2 jurnalişti exced libertăţii de exprimare în conformitate cu legislaţia din România şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului”, se arată într-un comunicat al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Adaugă un Comentariu

*