Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 18, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ŞANSĂ: 20 de programe internaţionale de educaţie, puse gratuit la dispoziţia elevilor români

ŞANSĂ: 20 de programe internaţionale de educaţie, puse gratuit la dispoziţia elevilor români 

Sursa foto: www.jaromania.org

Elevii români vor putea urma în acest an școlar 20 de module, implementate gratuit de organizația Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și prin susținerea financiară a comunității de afaceri. Organizația pune la dispoziția elevilor și profesorilor programe internaționale adaptate realității economice din România, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – în șase domenii esențiale: dezvoltarea abilităților de viață, educație financiară, antreprenorială, economică, orientare profesională și educație pentru sănătate și viață activă.

Elevii și profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educațional complet, ce cuprinde manuale și materiale auxiliare, traininguri și webinarii, consultanță voluntară la clasă din partea JA si a unor profesioniști din mediul de afaceri, acces la competiții naționale și internaționale și posibilitatea de a câștiga burse și finanțări pentru proiecte școlare și de business.  Conținutul practic al programelor vine în completarea noțiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând școala mai aproape de viața reală. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales să predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilități și de a interacționa cu profesioniști din mediul de business ce participă la ore ca voluntari.

”Pentru mine, principala problema în școală era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunoștințele pe care trebuia sa le asimilez. Din păcate, mulți tineri se plâng și acum exact de lucrul ăsta. Marele avantaj al cursurilor JA este că sunt practice. Ce înveți, aplici imediat și astfel informația se fixează. (…) Cu ajutorul lor am înțeles cum trebuie să gândesc pentru a putea deschide o firmă și mai ales care sunt factorii care influențează succesul unei afaceri”, spune Cosmin Mălureanu – fondator și CEO Ascendia Design și câștigător în 2014 al competiției europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.

În anul școlar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unități de învățământ din toată țara au urmat programele JA, intrând în rețeaua internațională JA, din care fac parte 39 de țări din Europa și 123 din lume. Elevii și studenții înscriși în programul de antreprenoriat au câștigat finanțări de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business și au fost sprijiniți să participe la competiții internaționale.

Adaugă un Comentariu

*