Știri, Muntenia-Sud, România|joi, februarie 25, 2021
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ŞANSĂ: Elevii sunt pregătiţi pentru viaţă prin programele opţionale Junior Achievement

ŞANSĂ: Elevii sunt pregătiţi pentru viaţă prin programele opţionale Junior Achievement 

junior achievement

Elevii şi profesorii vor primi manuale moderne din partea organizaţiei Junior Achievement România pentru a urma noi programe de educaţie antreprenorială, economică şi de orientare profesională. Anul trecut, 2.600 de elevi din judeţul Dâmboviţa au studiat, opţional, materiile din programele Junior Achievement.

Practic, copiii din clasele 0 – 12 se familiarizeaza cu realitatea economica, experimenteaza diverse situatii similare cu cele din viata reala, invata sa ia decizii rationale si sa se comporte responsabil fata de oamenii din jurul lor si fata de mediul inconjurator. De asemenea, beneficiaza de sesiuni de webinarii si de mentorat de la profesionisti din sectorul de business si au acces la burse si competitii la nivel national si european.

Fie ca sunt pasionati de informatica, talentati la literatura sau ca vor sa urmeze o cariera in sport sau in inginerie, elevii pot urma optionale de educatie economica care ii ajuta sa inteleaga cum functioneaza societatea si ce legatura exista intre ea si profesia pe care si-au ales-o.

Programele JA sunt realizate dupa o metodologie dezvoltata la nivel international si adaptate la nivelul de studiu, programa scolara si realitatea de pe piata muncii din Romania. Manualele si materialele didactice sunt revizuite si actualizate periodic si ajung gratuit pe bancile elevilor datorita sustinerii financiare din partea comunitatii de afaceri din Romania. Componentele esentiale ale programelor JA sunt activitatile aplicate, de tip learning by doing si prezenta consultantilor voluntari din mediul de business la clasa. Acestia sunt profesionisti dintr-o varietate de domenii care impartasesc elevilor din experienta lor personala si profesionala.

Programele sunt implementate in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, iar manualele si materialele didactice sunt oferite gratuit elevilor si profesorilor, avand prioritate clasele care opteaza pentru forma de implementare ”Curriculum la Decizia Scolii” (CDS).

Pentru anul 2015-2016 locurile in programele JA sunt limitate si se ocupa in ordinea inscrierii. Informatii despre procesul de inscriere sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Adaugă un Comentariu

*