Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ECONOMIE » ŞANSĂ: „Fabricat în Ţara lui Andrei” te ajută să-ţi dezvolţi o afacere. Intră în concurs!

ŞANSĂ: „Fabricat în Ţara lui Andrei” te ajută să-ţi dezvolţi o afacere. Intră în concurs! 

fabricat tara lui andrei 3

Implicarea colosului OMV Petrom în derularea unor proiecte economice sociale în diferite comunităţi din România este de lăudat. În sfârşit, marile companii s-au hotărât să se implice în mod pozitiv în viaţa oamenilor, să-i sprijine în dezvoltarea unor afaceri locale, să-i consilieze în diferite probleme ce ţin de mediul economic.

Sprijinul OMV nu se acordă necondiţionat. Practic, se organizează o competiţie a proiectelor, a ingeniozităţii antrprenoriale. Cei care se înscriu au posibilitatea să-şi dezvolte ideile într-un plan de afaceri, să vină cu argumente convingătoare că ceea ce gândesc se poate materializa, rezista, crea locuri de muncă şi aduce plus valoare pentru comunitatea în care trăiesc.

Competiţia de afaceri sociale demarată de OMV Petrom şi fundaţia NESsT sub egida „Fabricat în Ţara lui Andrei” oferă celor care au spirit antreprenorial finanţări în valoare totală de până la 350.000 de euro.

În prima ediţie, zece tineri, din mai toate colţurile ţării, au reuşit să convingă juriul că merită să primească bani şi să dezvolte afaceri de succes în comunităţile în care trăiesc, angrenând în activitatea de producţie forţă de muncă locală.

Dâmboviţa a câştigat trei proiecte în comuna Măneşti. Ana Ion, întreprinzătoare şi, pe deasupra, consiliera primarului din Măneşti, a dezvoltat o fabrică de brichete din rumeguş, creând patru locuri de muncă. Totodată, cinci persoane beneficiază de venituri, iar patru cetăţeni sunt instruiţi în cadrul afacerii sociale. Tot la Măneşti, prin finanţare nerambursabilă de la OMV Petrom, a prins contur o fabrică de jucării şi huse din pluş, iar Cristian Branea crează mobilier şi decoraţiuni interioare din lemn reciclat, oferind astfel şase locuri de muncă.

Andreea Urse din Ghimpaţi, judeţul Giurgiu, a pus bazele unui centru de colectare şi prelucrare a plantelor medicinale. Trei oameni din comunitate beneficiază de locuri de muncă, iar alte 12 persoane obţin venituri. Tot în judeţul Giurgiu, Viorel Smarand din comuna Băbana a dezvoltat, cu banii oferiţi de OMV Petrom, un centru de colectare şi procesare a laptelui: „Lapte şi brânză de la Băbana”.

fabricat tara lui andrei 1

Astăzi, la Hotelul Tolea din Târgovişte, reprezentanţii OMV Petrom şi cei ai Fundaţiei NESsT care se ocupă de competiţia „Fabricat în Ţara lui Andrei” au deschis o nouă sesiune de informare adresată celor care au o idee de afacere ce îşi propune să creeze locuri de muncă şi să rezolve o problemă socială în comunităţile din România. A vorbit despre competiţie, şansă şi reuşită şi Mona Nicolici – manager sustenabilitate OMV Petrom.

„Acum doi ani, lansam „Fabricat în Țara lui Andrei” – un proiect complex și curajos, care venea cu o noutate în societatea noastră: afaceri care, dincolo de a genera profit, rezolvă și o problemă socială. Astăzi, am dovedit că se poate și vorbim deja despre produse fabricate în Țara lui Andrei. Despre cum mierea, lâna sau plantele medicinale pot schimba vieți, pot crea locuri de muncă, pot contribui la educația copiilor sau pot crește incluziunea socială. A doua ediție Fabricat în Țara lui Andrei își propune să susțină și să educe în continuare viitorii antreprenori în realizarea unor afaceri sociale de succes care sa aducă valoare și comunităților în care activează”, a declarat Mona Nicolici.

Antreprenorii, ONG-urile, PFA-urile şi SRL-urile se pot înscrie până pe 2 iulie în competiţia de proiecte vizând afaceri sociale.

În Regiunea Sud Muntenia, pot intra în concurs cetăţeni care vor să dezvolte un business în comunele Aninoasa, Gura Ocniţei şi în municipiul Moreni – judeţul Dâmboviţa; Miceşti – Argeş; Clejani şi Mârşa – Giurgiu; Poiana Câmpina, Podenii Noi şi Scorţeni – Prahova sau în oraşul Videle ori în comunele Cosmeşti, Siliştea, Scurtu Mare – judeţul Teleorman.

În luna august, juriul „Fabricat în Ţara lui Andrei” va selecta 35 de finalişti. Aceştia vor parcurge o etapă de pregătire în care vor primi consultanţă de la experţii „Fabricat în Ţara lui Andrei”, axată pe nevoile individuale ale fiecărui finalist şi sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi în luna aprilie 2016 şi vor primi finanţare nerambursabilă de până la 32.000 de euro fiecare, pentru a demara afacerile sociale.

fabricat tara lui andrei 2

Adaugă un Comentariu

*