Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » ŞANSĂ: Facilităţi fiscale pentru fermierii care înfiinţează Cooperative Agricole

ŞANSĂ: Facilităţi fiscale pentru fermierii care înfiinţează Cooperative Agricole 

Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii şi copreşedinte ALDE

Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii şi copreşedinte ALDE, se arată în continuare preocupat de soarta fermierilor români, a celor care, de ani de zile, încearcă să facă faţă concurenţei acerbe venite dinspre vest, lovindu-se, în primul rând, de lipsa pieţelor de desfacere.

Prezent săptămâna aceasta la Târgovişte, Constantin le-a reamintit deţinătorilor de teren că pot crea cooperative agricole pe principii moderne, europene, urmărindu-se în mod deosebit producţia şi valorificarea.

Legea 566, modificată şi promulgată în această vară, vine cu o serie de facilităţi fiscale pentru cei care aleg să devină membri ai cooperativelor agricole. Timp de 5 ani nu vor mai plăti impozite pe profit, pe proprietate, vorbind aici de terenuri, construcţii cu destinaţie agricolă, utilaje.

Problema este că respectivul act normativ nu a fost promovat suficient de către factorii responsabili, acest lucru fiind recunoscut şi de fostul ministru al Agriculturii. Prin urmare, mulţi agricultori nu ştiu mai nimic despre Legea Cooperativelor Agricole.

Adaugă un Comentariu

*