Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ŞANSĂ: Oraşul Târgovişte a fost inclus în itinerariile turistice ale tour operatorilor din SUA şi Spania

ŞANSĂ: Oraşul Târgovişte a fost inclus în itinerariile turistice ale tour operatorilor din SUA şi Spania 

turnul chindiei

Agenţii de turism au devenit interesaţi de Curtea Domnească de la Târgovişte! Potrivit directorului Ovidiu Cîrstina, de anul acesta, obiectivele istorice din municipiu au fost incluse în itinerariul turistic al unor tour operatori care acţionează în SUA şi Spania.

„Singura rugăminte a fost să le permitem accesul spre vizitare în ziua de luni, când, de regulă, muzeele sunt închise, iar din partea noastră nu a fost nicio problemă. Nu este un efort prea mare. Urmează ca pe perioada de vară să avem şase etape cu câte 35 de turişti americani. Ne bucurăm că s-a înţeles, şi datorită activităţilor muzeului, că oraşul Târgovişte este, din punct de vedere turistic, un obiectiv important”, a precizat Ovidiu Cîrstina – directorul Complexului Naţional Muzeal Curtea Domnească Târgovişte.

Turiştii străini au fost interesaţi de expoziţia dedicată regimului comunist, deschisă în clădirea fostei unităţi militare de la Gară, acolo unde au fost judecaţi şi împuşcaţi soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi de Ansamblul monumental Curtea Domnească, unde vor să descopere povestea adevărată a lui Vlad Ţepeş.

În 2014, muzeele târgoviştene au fost vizitate de peste 135.000 de turişti, din care 81.542 au fost plătitori de bilete. Cei mai mulţi, respectiv 73.736 de persoane, au dorit să descopere Turnul Chindiei şi fosta curte domnească. Pe locul II în statistica întocmită s-a situat Muzeul Tiparului, vizitat de 33.374 de turişti, iar locul III a revenit Muzeului de Istorie, unde s-au oprit 11.756 de oameni.

Adaugă un Comentariu

*