Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ŞANSĂ: Programul „Fiecare copil în grădiniţă” va fi extins la nivel naţional

ŞANSĂ: Programul „Fiecare copil în grădiniţă” va fi extins la nivel naţional 

gradinita IL Caragiale 5

Ministerul Educaţiei, Ministerul Muncii şi Asociaţia OvidiuRo au semnat un acord de parteneriat în vederea extinderii programului „Fiecare copil în grădiniţă” la nivel naţional, până în anul 2020. Lansat de Asociaţia OvidiuRo şi Ministerul Educaţiei în 2010, acest program stimulează părinţii să-şi aducă zilnic copiii la grădiniţă, oferindu-le tichete sociale în valoare de 50 de lei pe lună, condiţionate de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Copiii se califică pentru program pe baza veniturilor familiei și a condiţiilor de trai. În prezent, FCG este implementat în 43 de comunităţi din 11 judeţe şi susţine 2.400 de copii.

„Faptul că două instituţii publice-cheie îşi declară susţinerea pentru implementarea programului Fiecare Copil în Grădiniţă la nivel naţional este un pas mare pentru toţi copiii săraci din România, care merită o şansă la educaţie şi la o viaţă mai bună”, a declarat Maria Gheorghiu – Asociaţia OvidiuRo.

Dâmbovița este unul din primele județe în care s-a implementat programul „Fiecare copil în grădiniță”, începând cu anul 2010, în comunitățile Gura Șuții și Potlogi. În septembrie 2014, programul fost extins de la 2 la 6 comunități (au intrat în program: Cojasca, I.L. Caragiale, Mănești și Moroeni). În total, în județul Dâmbovița, 270 de copii defavorizați sunt susținuți să meargă zilnic la grădiniță.

Adaugă un Comentariu

*