Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, iunie 23, 2018
Sunteți Aici Home » ÎNVĂŢĂMÂNT » ŞANSĂ: Se recrutează tineri care să cerceteze istoria a opt regiuni europene!

ŞANSĂ: Se recrutează tineri care să cerceteze istoria a opt regiuni europene! 

in between

Studenții și pasionații de știința istoriei, antropologiei culturale, sociologiei și artelor audio-vizuale, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, se pot înscrie în proiectul educaţional „In Between?”, iniţiat în aprilie 2016 de Reţeaua Europeană Memorie şi Solidaritate. Tinerii europeni vor participa la workshopuri interdisciplinare şi vizite de lucru, pentru a cerceta istoria a opt regiuni: Berlin (Germania), Mostar (Bosnia şi Herţegovina), Voivodina (Serbia), zona de confluenţă polono-litualiană – în luna iulie şi Prespa (zona de confluenţă albanezo-macedoneano-greacă), zona de confluență albanezo-muntenegreană, zona de confluență maghiaro- română (Crișana) și zona de confluență spaniolo-franceză – în luna septembrie.

Termenul-limită pentru trimiterea cererilor este 8 mai – pentru ediţia de vară şi 17 iulie – pentru ediţia de toamnă. Formularul de recrutare și Regulamentul proiectului (The Rules Governing the Recruitment of Participants) pot fi găsite pe pagina http://www.enrs.eu/inbetween. Vor fi analizate printre altele motivațiile participanților de a participa la proiect, deschiderea și disponibilitatea lor la colaborare. Condiția de participare este cunoașterea limbii engleze și a uneia dintre limbile folosite în regiunea aleasă.

Materialul documentar cules care ilustrează trecutul salvat în fotografiile de familie și în poveștile celor opt regiuni europene, complexe din punct de vedere cultural și istoric, va reprezenta tema conferinței de final cu participarea istoricilor, antropologilor și a cercetătorilor istoriei vorbite care va avea loc în decembrie 2017 la Berlin. Proiectul este cofinanțat în cadrul Fondului Internațional de la Vîșegrad.

Adaugă un Comentariu

*