Știri, Muntenia-Sud, România|marți, mai 26, 2020
Sunteți Aici Home » UNIUNEA EUROPEANĂ » ȘANSE MARI PENTRU TINERII ȘOMERI! O întreprindere care va angaja 15% șomeri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe

ȘANSE MARI PENTRU TINERII ȘOMERI! O întreprindere care va angaja 15% șomeri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe 

luhan k

Parlamentul European a luat din nou atitudine in aceasta privință votând cu o majoritate de peste 500 de voturi un act normativ prin care IMM-urile vor fi scutite de un procent din taxe pentru absorbirea forței de muncă tinere.

„Aceasta schema va fi proporțională cu rata de angajare de șomeri tineri. Ce înseamnă asta? Dacă o întreprindere angajează 15% șomeri tineri va beneficia de 15% scutiri de taxe. Pentru aceasta statele membre vor beneficia de subvenții de angajare din partea Uniunii Europene” a mai declarat Petru Luhan.

O alta măsura adoptată și susținuta de eurodeputatul roman Petru Luhan a fost cea de mărire a vârstei angajaților considerați tineri de la 25 la 30 de ani. Aceasta va permite unui număr semnificativ de tineri sa beneficieze de oportunități de lucru cât si IMM-urilor sa obțină un procent mai mare de scutiri de taxe, dar și generarea competiție intre companii.

De asemenea, Parlamentul European a votat ca toate stagiile din sectorul public si privat sa fie remunerate. „Adică stagiarii voi primi bani in cadrul instituțiilor, ONG-urilor sau companiilor unde vor activa”, a încheiat europarlamentarul român Petru Luhan.

Adaugă un Comentariu

*