Știri, Muntenia-Sud, România|luni, noiembrie 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ȘANSE PENTRU CERCETAREA POMICOLĂ DÂMBOVIȚEANĂ! Stațiunea de la Voinești va fi preluată de Ministerul Agriculturii

ȘANSE PENTRU CERCETAREA POMICOLĂ DÂMBOVIȚEANĂ! Stațiunea de la Voinești va fi preluată de Ministerul Agriculturii 

daniel constantin voinesti statiune

Prezent în Dâmbovița, unde a avut trei întâlniri cu agricultorii, primarii și factorii de decizie din județ, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a făcut și o promisiune fermă, care va însemna o gură de aer pentru Stațiunea de Cercetare Pomicolă de la Voinești, în momentul când se va materializa.

În perioada următoare, se va analiza posibilitatea ca unitatea să fie preluată de Ministerul Agriculturii, pentru a primi finanțare consistentă pentru cercetare și a deveni furnizor de material săditor în cadrul programului național de reconversie pomicolă, care va debuta anul viitor.

Până la vizita ministrului, se preconiza a fi incluse în această reorganizare doar trei unități de cercetare pomicolă din România, iar Stațiunea de la Voinești nu era printre ele. Cu alte cuvinte, rămânea, ca și în anii trecuți, pe afară, devenind muritoare de foame. Șeful de la Agricultură, Daniel Constantin, a înțeles la Voinești cât de importantă este stațiunea de pe Valea Dâmboviței, motiv pentru care a promis că o va prelua în subordinea Ministerului și va finanța cercetarea.

Răspuns la ȘANSE PENTRU CERCETAREA POMICOLĂ DÂMBOVIȚEANĂ! Stațiunea de la Voinești va fi preluată de Ministerul Agriculturii

  1. Ion Ion

    Dupa ce in sfarsit a reusit si Tutuianu sa aduca un ministru in Dambovita noastra draga acesta a venit doar sa promita nu sa faca lucruri concrete cum ar fi sprijinirea oamenilor de pe Valea Dambovitei .. de exemplu nu ii sprijina pe cei din Barbuletu doar pentru ca l-au votat pe un primar PDL .. Marian Alexe care a schimbat in bine fata comunei .. .Oare cand vor veni minstrii USL sa si faca ceva in judet?? nu doar sa taie panglici si sa ne duca de nas. ..

     

Adaugă un Comentariu

*