Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, februarie 23, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ȘANTIERE ABANDONATE LA CORBII MARI! Elevii merg din această cauză la un WC de acum 70 de ani. VEZI VIDEO

ȘANTIERE ABANDONATE LA CORBII MARI! Elevii merg din această cauză la un WC de acum 70 de ani. VEZI VIDEO 

wc scoala corbii mari

La un an de la tragedia petrecută în satul Viișoara, mai sunt încă unități de învățământ în județul Dâmbovița care pun la dispoziția elevilor toalete vechi de 50-60 de ani. Când s-a produs nenorocirea în care și-a pierdut viața o fetiță de 8 ani, autoritățile ieșiseră la rampă cu promisiuni de remediere rapidă a situațiilor care pun în pericol viața elevilor. Între timp, s-a așternut uitarea… Vrem să intrăm în Europa, dar o facem în ritmul nostru, garnisit cu multă nepăsare.

În comuna Corbii Mari, cu șase ani în urmă, au demarat lucrările pentru extinderea și modernizarea școlii de centru. Din păcate, acum, în 2013, investiția a ajuns abia pe la jumătatea drumului și nici nu sunt speranțe că ar putea fi definitivată anul acesta. Primarul spune că politicienii l-au dus cu vorba, timp în care instituția de învățământ a rămas fără autorizație sanitară de funcționare, fiindcă nu are apă curentă, iar elevii și cadrele didactice folosesc încă wc-ul din fundul curții, construit în urmă cu 70 de ani!

VEZI VIDEO

Zbaterile primarului nu au contat în ochii celor care diriguiesc banul public. Replica, de acum celebră, nu sunt fonduri a devenit parcă un motto pentru localitatea Corbii Mari.

Pare de-a dreptul incredibil ce s-a întâmplat în România ultimilor ani. Statul a alocat fonduri pentru construcția sau modernizarea unor școli care, la foarte puțin timp după definitivarea lucrărilor, au fost închise din lipsă de elevi. La Corbii Mari sunt câteva sute de școlari care visează la condiții de studiu europene în timp ce se uită la șantierul părăsit din curtea unității lor de învățământ.

Școala nu este singurul șantier părăsit din comuna Corbii Mari. Tot în 2007, se începuse construcția unei impunătoare săli de sport, dar și a unui bloc de garsoniere pentru cadrele didactice navetiste. Din lipsă de finanțare, investițiile au înghețat și pare că vor rămâne în acest stadiu mult și bine. Asta, dacă ceea ce s-a lucrat până acum nu va fi distrus de vânt, ploaie ori de baroasele căutătorilor de fier vechi.

Și totuși la Corbii Mari sunt și investiții duse până la capăt. Poate nu la fel de importante precum școala, dar investiții care au avut la București linie de finanțare deschisă și care au schimbat în bine înfățișarea comunei.

Și baza sportivă, și parcul pentru recreere sunt investiții care au avut rolul de a schimba în bine viața oamenilor obișnuiți doar să trudească din zori și până noaptea târziu, însă edilul de la Corbii Mari atrage atenția factorilor de decizie de la București să nu uite școala care are neapărată nevoie de finanțare anul acesta.

Adaugă un Comentariu

*