Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, decembrie 5, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SĂPTĂMÂNA CONTROALELOR ÎN PANIFICAŢIE! Au fost constatate cinci infracţiuni de evaziune fiscală şi s-au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale

SĂPTĂMÂNA CONTROALELOR ÎN PANIFICAŢIE! Au fost constatate cinci infracţiuni de evaziune fiscală şi s-au aplicat 180 de sancţiuni contravenţionale 

paine

În perioada 08-15 septembrie a.c., poliţiştii dâmboviţeni au verificat şi controlat peste 230 de societăţi comerciale, persoane fizice şi autovehicule de transport, fiind constatate 5 infracţiuni, prevăzute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Peste 100 de poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră au acţionat, sub coordonarea I.G.P.R., pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, în ultima săptămână, au fost efectuate 230 de controale, dintre care 48 la societăţi comerciale şi 26 la persoane fizice. Totodată, au fost verificate 166 de mijloace de transport.

Valoarea prejudiciului în dosarele penale se ridică la 380.000 de lei, iar cea a bunurilor indisponibilizate este de 33.000 de lei.

De asemenea, în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 180 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 50 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi una la O.U.G. 12/2006 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 52.000 de lei, iar cea a bunurilor ridicate în vederea confiscării se ridică la 13.500 de lei.

Exemplu:

La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciilor de Investigare a Fraudelor şi Poliţie Rutieră, au depistat în trafic o autoutilitară, în care era transportată cantitatea de 1.600 de kilograme porumb boabe.

Poliţiştii i-au solicitat şoferului, documentele legale pentru produsele cerealiere pe care le transporta, iar acesta a prezentat un aviz de însoţire a mărfii incomplet, fără a avea înscrise numărul şi data, precum şi o factură neînsoţită de nota de intrare- recepţie, înscrisuri ce atestau o presupusă livrare tip distribuţie în alt judeţ.

Poliţiştii i-au aplicat conducătorului auto o sancţiune contravenţională conform O.U.G 12/2006, modificată prin O.U.G 93/2009, întreaga cantitate de cereale fiind ridicată în vederea confiscării.

Totodată, autoutilitara, estimată la valoarea de 7.000 de euro, a fost indisponibilizată.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Sursa: IPJ Dâmboviţa

Adaugă un Comentariu

*