Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iunie 16, 2019
Sunteți Aici Home » ALEGERI » SĂRACUL JUDEȚ BOGAT! Oamenii din sud muncesc mult și o duc greu. Ionuț Săvoiu are leac pentru sărăcie

SĂRACUL JUDEȚ BOGAT! Oamenii din sud muncesc mult și o duc greu. Ionuț Săvoiu are leac pentru sărăcie 

savoiu k

Ionuț Săvoiu – candidatul USL pentru Camera Deputaților în Colegiul Titu a trasat, după numeroasele întâlniri organizate cu locuitorii comunelor din sudul județului, principalele cauze pentru care zona este săracă. Plecând de la aceste concluzii, Ionuț Săvoiu și-a stabilit prioritățile de viitor deputat în Parlamentul României.
”În aproape toate comunele din sud nu avem canalizare şi nu avem toate drumurile asfaltate. Lipsa infrastructurii împiedică dezvoltarea economică şi atragerea de investiţii în zonă, în ciuda faptului că ne aflăm la o distanţă foarte mică de zona de dezvoltare din jurul Bucureştiului, de Bucureşti şi de axele majore de transport care se intersectează în apropiere. Drumul Bâldana-Piteşti este mult prea îngust, iar în perioada recoltării circulaţia este aproape imposibilă. Trebuie nepărat lăţit! În plus, legăturile în cele două artere DN 7 şi DN 71 nu sunt făcute. Fără o reţea de drumuri modernizate şi interconectate, nici investiţiile nu vin la noi. Deci este obligatoriu să facem sau sa refacem legăturile rutiere viabile.

Calea ferată Bucureşti – Târgovişte nu s-a dezvoltat de mai bine de 20 de ani. Nu s-a mai înnoit parcul de vagoane, iar trenurile sunt rare. Probabil cineva, o „minte luminată” din Ministerul Transporturilor, a favorizat dezvoltarea transportului cu microbuze, în detrimentul celui feroviar. Transportul cu microbuze, nu o să ofere niciodată acelaşi confort, frecvenţă şi stabilitate, ca transportul CFR. Această stare duce la lipsa mobilităţii forţei de muncă şi implicit la scăderea gradului de ocupare, în comparaţie cu alte judeţe unde ai o mobilitate mult mai mare. Oamenii din zona de sud nu acceptă locuri de muncă în Bucureşti pentru că nu au cu se să se deplaseze confortabil, rapid şi singur. Dacă asigurăm interconectare cu judeţele vecine, automat vom atrage forţă de muncă, chiar oameni din Bucureşti care să se stabilească în zonă.

În Colegiul Titu, oamenii trăiesc din agricultura de subzistenţă, iar cei care muncesc pământul, chiar dacă fac parte din forţa de muncă activă, sunt de fapt forţă de muncă neocupată. Nefăcând agricultură eficientă, preţurile produselor noastre sunt scumpe, subvenţiile se duc pe apa sâmbetei şi oamenii de la ţară sunt săraci, deşi muncesc foarte mult. Agricultura nu se poate dezvolta dacă nu ai o comasare a terenurilor agricole. Unul dintre elementele vitale care să producă comasare este ca piaţa terenurilor să funcţioneze. În România, aceasta nu funcţionează normal deoarece noi nu le avem înregistrate sistematic în cartea funciară. De aceea, de câte ori vrei să cumperi sau să vinzi un teren, trebuie să te duci să afli cine îl are, cine îi sunt vecinii… este un proces anevoios care încetineşte dezvoltarea pieţei terenurilor, ceea ce în final ne duce tot spre sărăcie. Cadastrarea terenurilor şi o legislaţie care să permită dezvoltarea pieţei sunt primii paşi pe care trebuie să-i facem”, crede Ionuț Săvoiu, candidatul USL pentru Camera Deputaților în Colegiul Titu.

Adaugă un Comentariu

*