Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, mai 30, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SĂRBĂTOARE: Hai la Răvăşitul oilor la Runcu! Organizatorii vă propun anul acesta numeroase surprize

SĂRBĂTOARE: Hai la Răvăşitul oilor la Runcu! Organizatorii vă propun anul acesta numeroase surprize 

ravasitul oilor 4

Sâmbătă – 19 septembrie şi duminică – 20 septembrie, la Runcu, în judeţul Dâmboviţa este mare sărbătoare! „Răvăşitul Oilor” a ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie. Manifestările cultural-artistice, târgul oierilor şi meşteşugarilor se vor desfăşura, ca şi anul trecut, într-un cadru mirific, la marginea satului Brebu, în locul numit „Vârful lui In”, la o altitudine de circa 700 de metri.

Edilul comunei, Gheorghe Brebeanu, şi-a propus ca, până sâmbătă, la debutul evenimentului tradiţional, să termine de asfaltat întregul traseu, de la ieşire din Brebu până în „Vârful lui In”. Pe scena special amenajată pe culmea Runcului vor evolua solişti îndrăgiţi ai folclorului românesc: Gavril Prunariu, Mariana Stănescu, Alexandru Ploieşteanu şi alţii. La spectacol participă şi Ansamblul Folcloric Chindia din Târgovişte.

Pentru a aduce un suflu nou manifestărilor, anul acesta, se va organiza şi un concurs de cai de rasă. Vor fi aduşi bidivii din mai multe judeţ ale ţării pentru a-şi încerca puterile la trasul de buşteni, trăsură şi paradă. Actorul Denis Ştefănescu va prezenta un inedit număr de cascadorii şi dresură de cai. Publicul va avea parte şi de o competiţie de tras cu arcul.

Tinerii din comună şi nu numai sunt invitaţi, sâmbătă şi duminică seara, la discotecă şi foc de tabără. Cu prilejul sărbătorii „Răvăşitul oilor”, duminică, va fi inaugurat complexul turistic Potcoava, ce cuprinde un motel şi hipodrom.

La sărbătoarea de la Runcu sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai Guvernului şi ai conducerii judeţene.

Adaugă un Comentariu

*