Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SĂRBĂTOARE: Ziua Naţională, între parade militare şi fasolică cu cârnaţi

SĂRBĂTOARE: Ziua Naţională, între parade militare şi fasolică cu cârnaţi 

ziua nationala

Mâine, Ziua Naţională a României, la Târgovişte, nu iese din obişnuit. Aşa după cum ne-au anunţat autorităţile, la Monumentul Eroilor de pe Platoul Prefecturii, se vor depune coroane de flori, se vor ţine alocuţiuni, se va oficia slujba religioasă, iar militarii vor defila. Seara, Garnizoana Târgovişte organizează retragerea cu torţe, cu plecare din parcarea ICIL Dâmboviţa.

Evident, partidelele politice, cu cohortele de membri, vor ieşi în faţă. Ţinând cont de rezultatul aegerilor prezidenţiale, este posibil ca la eveniment PNL să facă o demonstraţie de forţă.

Dacă la Dâmboviţa sărbătoarea se consumă modest, ca o bifare pe lista de activităţi obligatorii, altfel stau lucrurile în judeţele vecine.

De pildă, în judeţul Ialomiţa, preşedintele Consiliul Judeţean, Silvian Ciupercă, organizează o recepţie oficială oferită cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la care a fost invitată şi presa. Manifestările vor debuta în sala de spectacole a Consiliului Judeţean Ialomiţa prin vernisarea şi vizitarea expoziţiei „Ialomiţa – dintotdeauna, pentru totdeauna”-sculpturi în lemn ale artistului Gabriel Manole. Va urma alocuţiunea preşedintelui Vasile Silvian Ciupercă apoi se va derula un program artistic sub egida „Valori interpretative ialomiţene”.

La Giurgiu, după depunerile de coroane, cetăţenii sunt invitaţi în Piaţa Tricolorului, unde este organizat un spectacol folcloric maraton. Se va bea vin fiert şi se vor mânca sărmăluţe.

Primăria din Alexandria, judeţul Teleorman, s-a pregătit pentru Marea Sărbătoare a Uniri cu peste 15.000 de drapele care, zilele acestea, au fost împărţite populaţiei pentru a fi arborate în faţa locuinţelor sau la balcoane. După depunerea de coroane şi parada militară, alexăndrenii sunt invitaţi de autorităţi la o porţie de fasole cu cârnaţi şi un pahar cu vin fiert. Începând cu ora ora 15:30 se va desfăşura un spectacol de muzică populară şi uşoară susţinut de vedete consacrate ale scenei româneşti: Mioara Velicu, Gheorghe Turda, Silviu Biriş, Diana Matei, Taraful Cleante şi trupa VUNK.

Şi Primăria Ploieşti le oferă participanţilor la manifestările prilejuite de „Ziua Naţională a României” spectacol folcloric, muzică de fanfară şi tradiţionala fasolică cu cârnaţi.

Adaugă un Comentariu

*