Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, aprilie 14, 2021
Sunteți Aici Home » RELIGIE-CULTURĂ » SATUL GORGOTA PETRECE! Cu muzică, dans, poezie și concursuri inedite

SATUL GORGOTA PETRECE! Cu muzică, dans, poezie și concursuri inedite 

manastirea gorgota

Pe 5 și 6 august, satul Gorgota, comuna Răzvad, este în sărbătoare. Programul este unul diversificat și pentru toate vârstele. Nu lipsesc: seara de poezie, concursuri pentru tăietorii de lemne, cele pentru gospodine și nici spectacole de muzică populară.

5 august
Ora 18,oo
– Curtea sfintei mănăstiri Gorgota
Prima ediţie a festivalului de muzică şi poezie „Golgota Poeziei la Mănăstirea Gorgota”

6 august
Ora 08,oo
– Mănăstirea Gorgota, slujba hramului

Ora 10,oo
– Deschiderea sărbătorii populare
Arenele mobile de joacă „Junior”
Activităţi cu şi pentru copii

Ora 16,oo
– Evoluţii ale ansamblurilor folclorice din judeţ şi ale unor grupuri artistice

Ora 18,oo
– Prima ediţie a „Serbărilor Populare Inedit” – spectacol realizat în colaborare cu Inedit Tv, la care îşi dau concursul artişti îndrăgiţi. (Ioana şi Mărin Cornea, Valeria Arnăutu, Liliana Mocănescu, Iuliana Ilie, Radhu, „Clubul Victorioşilor”, Ansamblul din Ocniţa şi „Vestitorii Aninoasei”, Constantin Maricescu şi alţii)
Din program:
– Concursul tăietorilor de lemne
Puterea flăcăilor satului (concurs de tras cu sfoara)
– Parada gospodinelor

Seara de muzică, poezie şi arte vizuale „Golgota Poeziei la Mănăstirea Gorgota” este gândită şi realizată de poetul Victor Mihalache, cu sprijinul domnului primar Constantin Năstase.

O binevenită întâlnire cu scriitori dâmboviţeni îndrăgiţi (Constantin Voicu, Grigore Grigore, Florea Turiac, Ion Iancu Vale, Sebastian Drăgan şi alţii), artişti plastici (Andreea Neamţu), recitatori de excepţie (Cristina Ilie, Radu Iordache), alţi tineri talentaţi de la „Clubul Victorioşilor” şi de la Şcoala din Gorgota, cadre didactice şi feţe bisericeşti, primari din mai multe localităţi şi invitaţi speciali îşi vor da întâlnire în curtea Mănăstirii Gorgota pentru a petrece câteva ceasuri de taină şi de suflet. Vor fi lansate mai multe cărţi şi se vor desfăşura mici recitaluri muzicale.

Adaugă un Comentariu

*