Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 3, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Doamna Dorela de la Mediu își denigrează colegii pe net

SCANDAL: Doamna Dorela de la Mediu își denigrează colegii pe net 

APM Dambovita

Sindicaliştii din Protecţia Mediului au probleme. Mulţi lideri afiliaţi Federaţiei Ecologistul au decis să părăsească această corabie întrucât au ajuns la concluzia că nu se mai pot înţelege cu preşedintele acestui conglomerate după ce şi-a tras colaboratori apropiaţi care mai mult au dezbinat mişcarea sindicală decât să o întărească. Viorel Tarachiu, liderul de la Brăila, şi-a dat demisia din Federaţia “Ecologistul” condusă de Ion Daniel.

„Am fost şi vicepreşedinte la nivel de federaţie, dar nu mai puteam rămâne acolo. Nu mai există niciun fel de colaborare, de transparenţă. Am solicitat să mi se pună la dispoziţie documentele financiar-contabile, ca vicepreşedinte aveam dreptul să verific astfel de situaţii. Nu am primit răspuns, ba mai mult, de aici au pornit şicanele, am fost insultat, înjurat”, ne-a declarat Viorel Tarachiu.

Liderii din țară aveau informații că banii federației ar fi fost utilizați pentru diferite vacanțe în Bulgaria, în numele sindicatului. Din acest motiv au solicitat documentele financiar-contabile aferente anului 2013. Au primit în schimb ironii, amenințări și cuvinte jicnitoare.

Din câte se pare, presiunile la nivelul liderilor judeţeni au fost făcute de preşedinta sindicatului de la Dâmboviţa, Dorela Mirică, considerată mâna dreaptă a lui Ion Daniel. Viorel Tarachiu are de gând să se adreseze cu plângere împotriva sindicalistei de la APM Dâmboviţa la organele de urmărire penală.

”A intrat pe contul meu de Facebook, a luat fotografii de acolo şi le-a trimis colegilor pe e-mail-urile de serviciu cu diferite comentarii răutăcioase și de prost gust. Am reclamat-o inclusiv la minister. Trimite tot felul de mesaje cu un limbaj de manelist. Am rugat-o să termine cu astfel de cuvinte, să nu mai trimită tot soiul de nerozii, dar nu a înţeles”, ne-a spus Viorel Tarachiu.

La fel de supărat pe conducerea Federaţiei „Ecologistul”, în mod direct pe lidera de la Dâmboviţa, Dorela Mirică, este şi preşedintele de la Caraş Severin, Roland Şoavă.

”A venit la o întâlnire şi, fără să ştim, fără să ne ceară acordul, ne-a înregistrat, apoi, după o vreme, a postat pe net discuţiile. Le-am spus că nu aveau voie să facă aşa ceva, dar nu am avut cu cine să ne înţelegem. Această doamnă a devenit un fel de mână dreaptă a lui Ion Daniel. Denigrează încolo şi încoace. Cred că vrea să destabilizeze sindicatul. Ne tracasează pe toţi cei care luăm poziţie, care avem ceva de spus”, ne-a mărturisit Roland Şoavă.

Din pricina tensiunilor create de Dorela Mirică şi din cauza conducerii despotice, 300 de membri au decis să plece din Federaţia „Ecologistul” şi să creeze altă structură sindicală pe principii democratice şi transparente.

Am încercat în câteva rânduri să luăm legătura cu Dorela Mirică pentru a-și expune punctul de vedere cu privire la acuzele pe care i le aduc colegii. Prima dată am programat, telefonic, o întâlnire. În ziua și la ora stabilită însă, doamna cu pricina se învoise. După câteva zile, am mers la sediul APM Dâmboviţa, în încercarea de a ne desfăşura activitatea conform deontologiei profesionale, adică să ascultăm şi cealaltă parte. Cineva din interior ne-a spus că Dorela Mirică a plecat într-un control. Ulterior, solicitându-i directorului APM Dâmbovița, Mirel Nica, să intervină, am aflat că lidera de sindicat plecase după apă, fără bilet de voie, fără să înştiinţeze conducerea. În cele din urmă, am reuşit să o întâlnim şi să îi solicităm punctul de vedere. Surpriză! Dorela Mirică a refuzat să stea de vorbă cu noi, ne-a spus scurt că nu are nimic de declarat, ba mai mult avea tendinţa abuzivă de a face poliţie cu presa.

Rămâne de văzut cum se va soluţiona acest caz. Viorel Tarachiu, liderul de la Brăila, este hotărât să nu cedeze şi să meargă la Poliţie pentru a depune plângere penală. Totodată, aşteaptă să vadă ce decizie va lua conducerea Ministerului Mediului, unde a depus plângere, dar şi ce măsuri va dispune directorul APM Dâmboviţa, Mirel Nica.

Interesant este că Dorela Mirică, în ciuda dovezilor pe care le deținem, a negat tot timpul că și-a tracasat colegii în spațiul virtual, trimițându-le, pe mail-urile de serviciu și pe cele personale, mesaje conținând comentarii răutăcioase și denigratoare alături de fotografiile liderului Tarachiu, descărcate de pe rețelele de socializare.

Prezentăm mai jos câteva capturi ale acestor mail-uri

faximil 4 mediu

faximil 1 mediufaximil 7 mediufaximil 3 mediufaximil 5 mediufaximil 6 mediufaximil 2 mediufaximil 8 mediu

Răspuns la SCANDAL: Doamna Dorela de la Mediu își denigrează colegii pe net

  1. ree frr

    fff

     

Adaugă un Comentariu

*