Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iunie 4, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Românii din Diaspora cer demiterea personalului implicat în corespondenţa ruşinoasă de la Paris

SCANDAL: Românii din Diaspora cer demiterea personalului implicat în corespondenţa ruşinoasă de la Paris 

Daniel Ţecu - preşedinte FADERE (Foto: www.rgnpress.ro)

FADERE – Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa a cerut ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, demiterea personalului din cadrul Institutului Cultural Român implicat în corespondenţa ruşinoasă de la Paris. De asemenea, s-a solicitat demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document şi s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la Bucureşti.

„Această experienţă este o ruşine pentru România şi pentru sutele de diplomaţi români care îşi fac munca cu onoare reprezentând ţara cu cinste. Sperăm ca răspunsul Ministerului de Externe să fie imediat şi să servească de exemplu tuturor diplomaţilor care încă nu înţeleg că ei sunt acolo ca să servească România şi comunităţile româneşti din afara graniţelor”, a declarat Daniel Țecu – preşedintele FADERE.

Săptamâna aceasta, unul dintre invitaţii la întâlnirea comunităţii româneşti cu preşedintele Klaus Iohannis, ce urmează să aibă loc pe data de 10 februarie 2015, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretenţiile românilor din Paris, numindu-i scârboşi, milogi, indezirabili.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că a fost dispusă convocarea în Centrală a persoanei responsabile pentru a da explicaţii în faţa Corpului de Control şi Evaluare Diplomatică din cadrul instituţiei. De asemenea, a precizat că persoana responsabilă de incident a fost sancţionată cu avertisment, fără însă a se preciza şi vreun nume.

Adaugă un Comentariu

*