Știri, Muntenia-Sud, România|joi, mai 13, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDAL: Ţuţuianu versus cei şapte directori de la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa!

SCANDAL: Ţuţuianu versus cei şapte directori de la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa! 

adrian tutuianu

Se vede treaba că mai marii judeţului doresc musai să demită conducerea Companiei de Apă. Adrian Ţuţuianu, în ceasul al 12-lea, după cum singur a zis, s-a trezit şi a prezentat un rechizitoriu lung şi incredibil despre ce s-a întâmplat şi mai ales despre apocalipsa ce urmează la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa, nenorocire care ar putea să ne afecteze pe toţi.

Una peste alta, societatea furnizoare de apă şi canal în municipiul Târgovişte şi în multe localităţi din judeţ, din cauza managementului neperformant, se află într-o situaţie critică, aproape fără ieşire. Există riscul, după cum s-a exprimat Sandu Oprea, administratorul public al judeţului, să fie mărit de trei ori preţul la apă pentru ca societatea să revină la linia de plutire sau să se pună pe uşa companiei, în decembrie ori în ianuarie, un lacăt mare cât inima lui Stalin.

Intenţia de bază a lui Adrian Ţuţuianu, la care s-au realiat şi ceilalţi factori de decizie (nici nu aveau cum altfel!), este aceea de a scăpa de directorul general al Companiei de Apă, Mircea Constantin, şi de ceilalţi şase directori, care, în opinia preşedintelui Copnsiliului Judeţean Dâmboviţa, nu au performat deloc, au pus societatea pe butuci.

S-a vorbit mult, s-au prezentat informaţii acuzatoare şi lămuritoare, aşa cum se procedează întotdeauna când este prea târziu. Se pare că paharul lui Ţuţuianu s-a umplut, ieri, când i-a chemat la discuţii pe directorii Companiei, pentru a verifica dacă s-au achitat de sarcinile de extremă urgenţă stabilite la penultima analiză, din data de 11 noiembrie. Când a văzut că nimic din ce se planificase nu s-a rezolvat, înfuriat, Ţuţuianu a cerut demisia în bloc a celor şapte directori. Evident, şefii Companiei de Apă nu au percutat la decizia preşedintelui Adrian Ţuţuianu. Ar fi fost chiar frumos să se întâmple aşa, dar patru directori au nişte clauze interesante de care muritorul de rând nu ar fi beneficiat niciodată, adică 100.000 de euro despăgubiri pe care să le primească din partea societăţii la încetarea mandatelor. Aşadar, dacă s-au achitat de sarcinile contractuale, şi ei zic că s-au achitat, şi sunt daţi afară, pot primi sumele imense de bani.

scandal compania de apa 2Ieri, de urgenţă, la iniţiativa lui Ţuţuianu, a fost convocat Consiliul Director al ADI Apă, condus de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Adrian Dumitru, care şi-a însuşit propunerea preşedintelui de demitere a conducerii Companiei, drept pentru care au trimis doleanţa Consiliului de Administraţie al operatorului de apă. Administratorii s-au întâlnit aseară şi, după lungi discuţii, la care au participat şi Sandu Oprea, administratorul judeţului, şi Cristian Stan, primarul municipiului Târgovişte, au decis să se abţină. A fost o singură excepţie, Florin Grad, preşedintele executiv PSD, care a votat pentru demitere.

A mai spus astăzi Adrian Ţuţuianu că trei directori, Mircea Constantin, Ninel Cimpoacă şi Valentin Hosu, s-au îmbolnăvit subit, „ca să nu-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu”. Supărat, Ţuţuianu a cerut Direcţiei de Sănătate Publică, Colegiului Medicilor, ba chiar şi Parchetului să verifice „cine sunt medicii şi în ce condiţii au dat concedii medicale celor trei”. Culmea, Mircea Constantin nu şi-a luat concediu medical! Astăzi a fost la muncă, la birou. Şi nici nu are de gând să-şi depună demisia.

Vineri, va fi convocată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Dâmboviţa. Va fi dezbătută, pe larg, situaţia explozivă de la Compania de Apă.

„Vom găsi formula legală să completăm numărul de membri din Consiliul de Administraţie, pentru că avem două situaţii, încetarea mandatului pentru domnul Chiţulescu şi, ieri, ne-am văzut în situaţia ca Adrian Simion, preşedintele consiliului de administraţie, să aleagă varianta demisiei, în loc de rezolvare a problemei”, a spus Adrian Ţuţuianu.

Speră preşedintele că, pe 30 noiembrie (zi declarată liberă prin Codul Muncii), consiliul de administraţie va înţelege situaţia şi va acţiona în consecinţă. Dacă nu, ameninţă Ţuţuianu, „vom intra pe procedura legală în consiliul local cu propunerea de schimbare a consiliului de administraţie, propunere ce va veni din partea ADI Apă”.

scandal compania de apa 1

I-a mai atenţionat Adrian Ţuţuianu şi pe cei care divulgă presei infomaţii din Companie, că au fost identificaţi şi că este posibil să zboare din societate.

Pentru clarificarea problemelor în care se află Compania de Apă, preşedintele Consiliului Judeţean spune că va „sesiza auditorii cu multe subiecte care fac obiectul situaţiei dificile în care se află compania, legat de POS 1, legat de economii, de corecţiile financiare, legat de achiziţiile publice, legat de angajări. Vom cere un raport de audit într-un termen foarte scurt”.

Conchide Ţuţuianu că ar mai fi la dispoziţie 15-20 de zile pentru a readuce Compania de Apă la linia de plutire. Dar, evident, musai cu alţi directori în frunte!

„Vrem să numim o conducere interimară pe o perioadă de trei luni care să rezolve chestiunile presante. Vrem să avem un consiliu de administraţie cu 5 membri, să avem trei directori nu şapte şi să pieptănăm organigrama în aşa fel încât să ajungem la o structură care să fie corespunzătoare atribuţiilor pe care le are această instituţie”.

Adrian Ţuţuianu l-a declarat pe Mircea Constantin principalul vinovat de ceea ce s-a întâmplat rău în Compania de Apă. Ba mai mult, a ajuns preşedintele Consiliului Judeţean la concluzia că Mircea Constantin a devenit membru UNPR. L-am întrebat despre apartenenţa politică vehiculată de Adrian Ţuţuianu pe directorul general al Companiei de Apă şi ne-a precizat că nu este şi nu va deveni membru UNPR, ba chiar ne-a spus că a fost mai tot timpul lângă PSD!

Mircea Constantin - director Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa

Mircea Constantin – director Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa

Cât priveşte situaţia gravă în care se află Compania, Mircea Constantin ne-a mărturisit că nu a luat nicio decizie până acum fără să ştie Adrian Ţuţuianu. Toate problemele au fost trecute prin analizele şefului de judeţ. Privitor la acuzele că a acordat publicitate unor mijloace media care acum ar lăuda conducerea, Mircea Constantin ne-a declarat că, de când este director la Compania de Apă, a tăiat toate contractele de publicitate.

2 Răspunsuri la SCANDAL: Ţuţuianu versus cei şapte directori de la Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa!

 1. moshu49

  interesant: constat că mai nou puşcăriaşii cei mai bazaţi sînt cei cu studii superioare de drept.hm! 😉

   
 2. moshu 85

  Sandu Oprea a venit sa preia functia de director interimar!
  Interesant ! Intre timp Ministerul Mediului acorda prelungiri de timp contractelor POS MEDIU I si POS MEDIU -ECONOMII , situatia se rezolva si noi aplaudam pe cei veniti interimar ca si ,,SALVATORI AI NEAMULUI” si rasuflam usurati ca nu cresc preturile
  Bine regizat !!!
  APROPO ,de ce sunt chemati directorii si sefii de servicii (nu SRI!!)ai Companiei toata ziua la TUTUIANU?

  URA !!!!!!!!!!!!!!
  SERVIM PATRIA !

   

Adaugă un Comentariu

*