Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Scandalos! 5,5 miliarde de lei pe an, pentru îngrijirea a 30 de tineri

Scandalos! 5,5 miliarde de lei pe an, pentru îngrijirea a 30 de tineri 

Spre sfârşitul anului trecut, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, s-au operat schimbări în ceea ce priveşte statutul copiilor aflaţi în îngrijire.

30 dintre aceştia au fost transferaţi către Asociaţia „Provita Târgovişte 2003”, cu tot cu fondurile aferente, respectiv aproape 549.720 de lei pentru un an de zile, dar şi cu personalul. Sub protecţia anonimatului, unii dintre beneficiari ne-au spus că nu o duc tocmai bine în casa de pe Cărămidari, la marginea oraşului.

Tinerii sunt ameninţaţi cu scoaterea din sistem de fiecare dacă când fac ceva care nu-i pe placul Laviniei Ionescu, fostă directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, actualmente preşedinta Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean din Târgovişte şi deţinătoarea celui mai mare sistem sanitar privat din oraş.

Momentan, nu am putut contacta persoanele din conducerea Asociaţiei „Provita Târgovişte 2003”, întrucât la cele trei numere de telefon afişate pe site nu a răspuns nimeni.

Cerasela Gurgu – purtător de cuvânt la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului spune că parteneriatul cu Asociaţia „Provita Târgovişte 2003″ este unul benefic pentru instituţie întrucât a condus la reducerea costurilor pentru sectorul public.

„De la buget, se asigură  costul minim aferent cheltuielilor anuale necesare furnizării serviciilor sociale, stabilite prin HG 23/2010, orice altă cheltuială peste acest cost standard fiind suportată de fundaţie”, afirmă Cerasela Gurgu.

Adaugă un Comentariu

*