Știri, Muntenia-Sud, România|joi, aprilie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDALOS: 63 de şcoli din judeţul Dâmboviţa funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu!

SCANDALOS: 63 de şcoli din judeţul Dâmboviţa funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu! 

intalnire primari 3

Astăzi, colonelul Mirel Pietreanu, comandantul ISU Dâmbovita, i-a sfătuit pe primari, în cadrul unei întâlniri convocată de şefii judeţului, să intre in legalitate în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în domeniul securităţii împotriva incendiilor. Echipele de control ale pompierilor nu vor ierta nimic acolo unde vor fi găsite nereguli. Sancţiunile sunt de până la 100 de mii de lei, plus închiderea şi sigilarea unităţilor cu probleme. În Dâmboviţa, a spus colonelul Pietreanu, 63 de şcoli nu deţin autorizaţii de la ISU. De asemenea, nici sediile de primării date recent în folosinţă.

Din luna ianuarie, vor fi controlate toate instituţiile de utilitate publică: şcoli, grădiniţe, cămine culturale, saloane de nunţi etc. Orice modificare constructivă trebuie autorizată de către ISU.

Primarii au precizat că nu înţeleg de ce mai sunt ei responsabili şi sanţionaţi, din moment ce şcolile au conducere şi buget propriu de cheltuieli. S-a stabilit ca săptămâna viitoare edilii să se întâlnească din nou cu reprezentanţii ISU şi cei ai Inspectoratului Şcolar, pentru a discuta situaţia unităţilor de învăţământ din judet.

intalnire primari 2Prefectul Ioan Marinescu l-a dat ca exemplu pe primarul unei comune, care ar fi spus, în băşcălie, că pentru iarna ce vine are 250 de kilograme de sare si 5 metri cubi de material antiderapant. Este de râsul curcilor, a spus prefectul! Sarea asta nu ajunge nici pentru murături!

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Adrian Ţuţuianu a vorbit despre infrastructura judeţului, despre lucrările care urmează să fie realizate în perioada următoare, despre alocările bugetare pentru drumurile judeţene şi comunale unde există mari probleme, în special în zona de deal şi de munte. Rectificarea bugetară a avut şi o parte de râsu-plânsu, dacă este să ne gândim la cererile unor primari.

„Târgovişte mi-a cerut 7 miloane, Ciocăneşti – 5 miloane, Măneşti – 1,6 miloane, Răcari – 3 milioane”, sume pe care şeful CJD le consideră foarte mari. Adrian Ţuţuianu le-a solicitat primarilor să nu mai realizeze lucrări fără acoperire financiară, fiindcă pot intra în puşcarie! „Dacă sunteţi daţi în judecată de un constructor, puteţi duce comuna în procedură de insolvenţă şi răspundeţi penal”.

Edilul de la Pucioasa – Dănuţ Bădău a intrat în polemică cu Ţuţuianu. Nu i-a convenit că primarii au fost acuzaţi la grămadă, fiind făcuţi idioţi. „Nu ai venit anul ăsta la nicio şedinţă şi acum te certi cu mine”, i-a reproşat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

intalnire primari 1intalnire primari 4

Adaugă un Comentariu

*