Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDALOS: A omorât un copil pe trecerea de pietoni şi este liber! Oamenii ies în stradă

SCANDALOS: A omorât un copil pe trecerea de pietoni şi este liber! Oamenii ies în stradă 

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Sâmbătă, în inima comunei Mătăsaru, judeţul Dâmboviţa, la o aruncătură de băţ de Postul de Poliţie, s-a consumat o tragedie. O fetiţă de 7 ani a fost accidentată mortal chiar pe trecerea de pietoni. Spun martorii că bolidul marca BMW, decapotabil, se deplasa cu viteză peste limita admisă de lege, iar din boxele maşinii răzbătea muzica dată la maxim. Copilul a fost izbit cu forţă şi aruncat la mare distanţă de locul impactului. Echipajul de pe ambulanţa sosită rapid la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru salvarea vieţii Mihaelei.

Vinovatul, un bărbat de 32 de ani, care nici măcar nu avea permis de conducere, a fugit de la locul accidentului. Poliţiştii i-au găsit în zonă pe cei doi amici ai autorului teribilului eveniment rutier. Petrecăreţii au fost conduşi la Poliţie pentru audieri. În prima fază, unul dintre ei a vrut să preia asupra lui întreaga vină. În final, a povestit ce s-a întâmplat cu adevărat.

Amicul care stătea pe locul din spate filmase momentele deplasării cu chef, alcool şi manele. Din înregistrare, a reieşit clar cine s-a aflat la volan în clipa producerii tragediei. Emilian Moise, individul care a omorât copilul, a fost prins târziu în noapte, fiind reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis, fugă de la locul accidentului. Faptele comise, de o gravitate fără seamăn, impuneau acestă măsură. Se pare că Moise a mai avut probleme cu legea tot pentru conducere fără permis.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat băut şi fără permis a accidentat mortal un copil de 7 ani

Toată lumea se aştepta ca bărbatul, un ins dur, care nu are treabă cu legea, să înfunde puşcăria, nicidecum că se vor găsi chichiţe juridice care să ducă la eliberarea sa, la cercetarea în stare de libertate. Şi, totuşi, s-a întâmplat! Emilian Moise a fost pus în libertate de procurorii de la Găeşti, urmând a fi cercetat sub control judiciar.

Oamenii sunt îngroziţi. Nu înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva în România, după ce criterii opereză legile în ţara noastră. O fetiţă de 7 ani a fost omorâtă, spulberată pe o trecere de pietoni de un ins care nici măcar nu avea dreptul să conducă iar magistraţii procurori au căzut de cuviinţă că poate fi cercetat sub control judiciar.

Ordonanţa dispusă de procurorul găeştean circulă pe internet, adunând critici din partea cetăţenilor indignaţi. Oamenii au decis să protesteze, duminică – 19 iunie 2016, între orele 12:00 – 13:00, în Parcul din Găeşti.

„Un suflet a ajuns în ceruri, nu e de ajuns?! Câte suflete trebuie să ia, să ajungă după gratii??? Am copil, vreau să fie în siguranţă! Individul cu BMW, beat, ilegalist trebuie să ajungă în spatele gratiilor pentru o perioadă lungă de timp. Procurorul de caz a greşit, noi o să-l facem să vadă realitatea!”, este mesajul postat pe Facebook.

Adaugă un Comentariu

*