Știri, Muntenia-Sud, România|marți, iunie 19, 2018
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDALOS: Căutările planorului dispărut joi nu au dat rezultate nici după mai bine de 24 de ore

SCANDALOS: Căutările planorului dispărut joi nu au dat rezultate nici după mai bine de 24 de ore 

Sursa foto: româniatv.net

Un planor la bordul căruia se afla un pilot de 57 de ani a dispărut încă de ieri în zona montană cuprinsă între Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Braşov. La acţiunile de căutare a avionului care a decolat de pe aerodromul de la Ghimbav, participă echipe de jandarmi, poliţişti, salvamontişti şi cadre ISU. Căutările sunt executate şi cu ajutorul elicopterelor.

Există suspiciuni că s-ar repeta fenomenul Apuseni, când, din cauza bramburelii şi lipsei de profesionalism în astfel de misiuni de căutare, doi oameni au murit. Ca de obicei, autorităţile sunt tari în explicaţii.

Culmea, potrivit datelor comunicate de Ministerul Afacerilor Interne, ROMATSA a decis să anunţe dispariţia planorului abia după 7 ore de la dispariţie. Legătura cu pilotul a fost întreruptă la scurt timp după decolare, aparatul uşor de zbor dispărând de pe radare.

Informaţile venite din teren spun că au existat martori oculari ai prăbuşirii planorului. Unii ciobani din zona Argeşului au sunat la 112, anunţând că au văzut un planor ce se apropia de sol. Alţii susţin că au auzit bubuituri puternice în zona Masivului Leaota.

Cunoscătorii muntelui cred că planorul s-a prăbuşit fie pe versanţii abrubţi, unde se poate ajunge cu mare dificultate, fie în pădure şi, până la localizare, va mai trece ceva timp.

Doru Diaconescu – şeful Salvamont Dâmboviţa nu crede că planorul s-a prăbuşit pe teritoriul judeţului Dâmboviţa. În opinia salvamontistului, aparatul uşor de zbor nu ar fi reuşit să treacă munţii. Căutările, crede Doru Diaconescu, ar trebui extinse tot în zona Braşovului, în perimetrul munţilor Ciucaş.

Răspuns la SCANDALOS: Căutările planorului dispărut joi nu au dat rezultate nici după mai bine de 24 de ore

  1. tass

    de ce este scandalos?cum poti depista un aparat de zbor pe care nici statiile de radiolocatie nu-l depisteaza?dar suntem noi ziaristi si sa crticam autoritatle ca nu fac treaba.mergeti voi bai cacanarilor si gasiti-l.vai steaua voastra de pseudo ziaristi.

     

Adaugă un Comentariu

*