Știri, Muntenia-Sud, România|luni, ianuarie 24, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDALOS: Drumul spre zona montană Padina-Peştera, blocat în plin sezon turistic!

SCANDALOS: Drumul spre zona montană Padina-Peştera, blocat în plin sezon turistic! 

drum in lucru munte

Situaţie nemaiîntâlnită în Munţii Bucegii! Turiştii au rămas blocaţi pe platoul Padina-Peştera, iar alte sute nu mai pot ajunge în zona montană din cauza unor lucrări neanunţate de autorităţi. Drumurile judeţene 713 şi 714,Dichiu-Zănoaga-Padina-Peştera, au fost blocate de un excavator care s-a apucat să sape în carosabil făcând practic imbosibilă circulaţia pe acel traseu. Turiştii sunt forţaţi să plece din munte pe vechiul drum, pe la sanatoriul Moroieni, care nu se prezintă deloc cum trebuie, fiind neasfaltat şi plin de denivelări. Un adevărat pericol pentru cetăţenii care au urcat la Peştera cu autoturisme uşoare!

Proprietarii de hoteluri şi pensiuni din Bucegii dâmboviţeni atrag atenţia autorităţilor că, prin declanşarea unor astfel de lucrări neanunţate, turiştii nu mai pot pleca şi nici veni în munte. De asemenea, afacerile sunt grav afectate, existând premisa ca hotelurile să fie închise, sau, în cel mai bun caz, activităţile turistice să fie doar reduse.

Fostul senator de Dâmboviţa Valentin Calcan, proprietarul complexului hotelier Peştera, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Turistice Peştera-Padina, solicită factorilor responsabili din Consiliul Judeţean să intervină pentru a asigura turiştilor accesul în munte pe drumul asfaltat DJ 713.

drum in lucru munte 1

„Sute de mașini, mii de turiști au rămas blocați, ieri, în zona Padina-Peştera din cauza închiderii drumului de acces de la Dichiu spre Zănoaga fără nicio informare prealabilă din partea autorităților!

Un drum aflat în lucru de ani de zile a fost blocat de un buldoexcavator care, în câteva ore, a săpat o groapă imensă și a oprit definitiv circulația. Unica cale de acces rămâne drumul pe la Sanatoriu, un drum neasfaltat și dificil de parcurs în special pentru autoturismele mici.

Considerăm că această decizie, luată exact în vârf de sezon turistic, este una iresponsabilă și afectează grav atât activitatea noastră cât și a turismul în general. Astfel de acțiuni haiducești nu au nicio legătură cu dorința autorităților exprimată public, privind dezvoltarea unei Stațiuni Turistice Moroeni-Padina-Peștera.

În lipsa accesului liber pe drumul asflatat DJ 713 – DJ 714, nu se poate face un turism de calitate. Suntem în situația în care, fără garanția accesului turiștilor în zona montană, să fim nevoiți să ne refacem planurile de investiții, chiar să reducem sau să închidem din activitățile turistice existente. Nu se poate face turism fără turiști!

Sperăm ca astăzi conducerea Consiliului Județean Dâmbovița să analizeze situația și să decidă redeschiderea accesului în zona montană”, se arată în comunicatul Asociaţiei Turistice Peştera-Padina.

Adaugă un Comentariu

*