Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, septembrie 27, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SCANDALOS! RCA-ul pentru locuințe se dublează, deşi asiguratorii greu plătesc daunele

SCANDALOS! RCA-ul pentru locuințe se dublează, deşi asiguratorii greu plătesc daunele 

blocuri targoviste

Asigurarea obligatorie a locuinţei se va scumpi cu sută la sută, o astfel de propunere aflându-se pe masa Autorităţii de Supraveghere Financiară.

”O majorare a preţului, introducerea unei franşize sau o combinaţie dintre cele două este absolut necesară pentru ca Pool-ul să îşi poată îndeplini obiectivele în continuare. Am propus ASF acest lucru încă de la finele anului trecut. Ţinem legătura permanent cu ASF pe acest subiect şi înţeleg că sunt deja mai multe variante de lucru. Nu vă pot divulga propunerea în ceeea ce priveşte creşterea preţului însă vă pot spune că franşiza ar trebui să fie între 5 şi 10% din daună”, spune directorul Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor(PAID), citat de economica.net.

Franşiza este un instrument des utilizat pe piaţa asigurărilor din România. Aceasta presupune că persoana asigurată îşi asumă o parte din potentiala daună dar şi faptul că nu va fi despăgubită pentru valori mai mici decât franşiza. În cazul poliţei PAID, care are o acoperire de 20.000 de euro pentru locuinţele construite din materiale moderne, introducerea unei franşize de 10% ar însemna că Pool-ul nu va achita daune mai mici de 2.000 de euro dar şi că, în cazul unei daune totale, PAID va plăti 18.000 de euro.

Sursa: Prompt Media

Adaugă un Comentariu

*