Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 21, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SCANDALOS! Taxa de paşaport se poate plăti on-line, dar îţi trebuie extras ştampilat de bancă!

SCANDALOS! Taxa de paşaport se poate plăti on-line, dar îţi trebuie extras ştampilat de bancă! 

pasaport

Autorităţile româneşti au anunţat cu mare tam-tam că plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii se poate face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau în numerar. În acelaşi timp, plătitorii sunt avertizaţi că, la momentul depunerii cererii, trebuie să prezinte extrasul de cont doveditor, certificat de bancă. Cu alte cuvinte, la ce să plăteşti on-line din moment ce oricum eşti obligat să mergi apoi la bancă? Ce fel de reducere a birocratizării o fi şi asta?

În Dâmboviţa, informează Instituţia Prefectului, contravaloarea tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere, în contul IBAN: RO80TREZ271502601X009679, iar pentru paşapoarte în contul IBAN : RO97TREZ271502602X009680.

Pe documentul de plată vor fi înscrise următoarele informații:
– CNP și numele persoanei a serviciului solicitat
– Contul IBAN ( specificat mai sus)
– Codul fiscal și denumirea Instituției Prefectului – județul Dâmbovița: 4279960
– Suma și tipul documentului pentru a cărui contravaloare se încasează plata.

Plata în numerar NU se mai face prin casieriile CEC Bank. Plata în numerar se poate face la casieriile unității Trezoreriei Statului (Strada Calea Domnească, nr. 166, Târgoviște), casieriei Instituției Prefectului –județul Dâmbovița ( Piața Tricolorului, nr. 1 Târgoviște) – în cazul pașapoartelor – sau la ghișeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița, (pentru documente emise de către acestea). Când plata se efectuează prin mandat poștal este necesară prezentarea documentului doveditor al plății, factura emisă de oficiul poștal.

În situația pașapoartelor, se va face o singură plată într-un cuantum care va cumula contravaloarea pașaportului, taxa pentru serviciul public prestat, și după caz, tariful suplimentar, contravaloarea rămânând neschimbată față de cât este în prezent.

Pentru mai multe detalii consultați site-ul Instituției Prefectului – județul Dâmbovița, cele două secțiuni: Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmbovița și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dâmbovița.

Adaugă un Comentariu

*