Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, iulie 10, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » ABERAŢIE: Taxă pentru cărţile împrumutate de la bibliotecă! Tu ce părere ai?

ABERAŢIE: Taxă pentru cărţile împrumutate de la bibliotecă! Tu ce părere ai? 

carti biblioteca 2

Guvernanţii ne vor inculţi! Altfel, nu se explică faptul că, potrivit un proiect legislativ aflat în dezbatere publică, românii ar urma să plătească taxă pentru… cărţile pe care le împrumută de la bibliotecă.

„Actualul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, a pus în discuţie Legea dreptului de autor şi acolo se stipulează să se pună taxă pe cartea împrumutată de la bibliotecă, o remuneraţie echitabilă, se vorbeşte în lege. Este o aberaţie. Biblioteca trebuie să asigure aceste servicii gratis pentru comunitate.

În momentul în care pui taxă pe cartea împrumutată, nu o să mai citească chiar nimeni. Asta, în condiţiile în care noi iniţiem tot felul de activităţi ca să-i atragem pe oameni la bibliotecă şi, astfel, să se apropie de carte”, a punctat Agnes Erich – directorul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

Răspuns la ABERAŢIE: Taxă pentru cărţile împrumutate de la bibliotecă! Tu ce părere ai?

  1. cocuta

    Guvernantii ne-au transformat in acesti 26 de ani in inculti, iar acum, cu aceasta taxa vor sa desfiinteze bibliotecile, pt ca, probabil nimeni nu le va ami trece pragul! Este clar, sunt multi care uita sa mai aduca cartile inapoi, de aceea sunt de acord cu un sistem cu „garantie simbolica”!

     

Adaugă un Comentariu

*