Știri, Muntenia-Sud, România|marți, februarie 25, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCANDALOS: Tot personalul care deserveşte bazele de tratament din Staţiunea Pucioasa va fi disponibilizat!

SCANDALOS: Tot personalul care deserveşte bazele de tratament din Staţiunea Pucioasa va fi disponibilizat! 

Sursa foto: www.inrmfb.ro

Pucioasa este la un pas de revoltă! Statiunea balneo-climaterică este pe cale de a fi distrusă iremediabil din cauza unor funcţionari meschini și a unor interese absurde. Personalul de specialitate din cadrul celor două baze de tratament – Ceres şi Turist – își va înceta activitatea. Cei 27 de angajați au fost înştiinţaţi că, în termen de 20 de zile, li se vor desface contractele de muncă.

În documentul numit preaviz pe care l-au primit, nu se motivează clar ce a stat la baza hotărârii care, în afară de latura socială, declanșează apocalipsa pentru Pucioasa. Decizia a venit de la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie (INRMFB), aflat în subordinea Ministerului Sănătății.

O asemenea hotărâre, spune Constantin Ana – fiu al orașului şi candidat pentru funcția de primar al Pucioasei, distruge emblema localităţii, aruncă în aer orice bună intenţie de reconstrucție a stațiunii balneo-climaterice renumită la nivel naţional pentru apele sale cu proprietăți curative. Practic, INRMFB compromite viitorul Staţiunii Pucioasa şi îşi bate joc de pensionarii care alegeau să vină aici pentru tratamente recuperatorii.

Constantin Ana a încercat să ia legătura cu reprezentanții Institutului, să afle ce a determinat să se recurgă la decizia de disponibilizare a întregului personal de la Ceres şi Turist. Nu a avut cu cine discuta. A încercat apoi să obțină lămuriri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmbovița. Responsabilitatea a fost pasată către INRMFB, institut despre care nu se știe mare lucru.

constantin ana

„Pe nimeni nu a interesat faptul că stațiunea noastră, și așa calamitată în ultimii 7 ani din cauza autorităţilor locale, se stinge”, precizează Constantin Ana. Tânărul social-democrat nu înţelege de ce primarul Pucioasei nu a luat imediat poziție și nu a trecut la adoptarea unor măsuri care să oprească această decizie barbară.

Şi când te gândeşti că doar Pucioasa, din Dâmboviţa, şi Amara, din Ialomiţa, pot beneficia, în sesiunea financiară europeană 2014 – 2020, de importante fonduri europene pentru dezvoltare! N-ar fi exclus ca, prin măsura de disponibilizare a întregului personal ce deserveşte bazele de tratament de la Pucioasa, să se încerce de fapt sabotarea Staţiunii Pucioasa. Banii europeni necheltuiţi se vor redistribui către alte regiuni de dezvoltare.

Constantin Ana solicită autorităţilor locale şi judeţene să se implice pentru a stopa avântul celor din Bucureşti, care vor reuşi altfel să distrugă Staţiunea Pucioasa.

Răspuns la SCANDALOS: Tot personalul care deserveşte bazele de tratament din Staţiunea Pucioasa va fi disponibilizat!

  1. gorgoba

    DOMNILOR!!! Cine v-a acreditat statiunea Pucioasa prin HG ca statiune balneoclimaterica?! Nu cumva tocmai INRMFB??
    Nu cumva acest INRMFB acrediteaza bazele de tratament ale acestor hoteluri?? nu cumva aceste hoteluri ar trebui sa aibe angajatii lor pt a putea participa la licitatiile cu Casa de Pensii si nu a imprumuta angajati de la stat sau din alta parte?? De ce loviti in Institut, cel care a ajutat cel mai mult aceasta statiune, aceste hoteluri, acesti angajati?! Asta e respectul, in necunostinta de cauza domnilor! F frumos!

     

Adaugă un Comentariu

*