Știri, Muntenia-Sud, România|sâmbătă, februarie 27, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Argeș » SCANDALOS: Zeci de argeşeni, executaţi silit de ANAF fără să aibă datorii!

SCANDALOS: Zeci de argeşeni, executaţi silit de ANAF fără să aibă datorii! 

Sursa foto: Mediafax

Aproape 100 de persoane din Mărăcineni, judeţul Argeş, ar putea ajunge în stradă, după ce ANAF a emis o decizie de executare a locuinţelor în care stau de zeci de ani, după ce Institutul Pomicol din localitate, proprietarul imobilelor, nu şi-a plătit datoriile către stat – scrie Mediafax. Situaţia pare că se va rezolva totuşi, pe 3 februarie, când urmează să se semneze un acord de eşalonare a datoriei de 2,7 milioane de lei. În urma anunţului publicat, conform căruia locuinţele se vor scoate la licitaţie cu preţuri infime, între 4000 şi 10.000 de euro, au apărut şi doritori.

„Anunţul dat de ANAF-Argeş este unul sec, ca şi când în aceste aparatamente nu locuieşte nimeni. Să ştiţi că aici locuiesc oameni de mai bine de 35 de ani, oameni care locuiesc în mod legal, cu un contract de închiriere întocmit în termenii legii, cu o chirie stabilită legal. Aceşti oameni nu au datorii la Institut, nu au datorii la administraţie. Sunt salariaţii Institutului, iar pentru marea majoritate este singura locuinţă.

Sunt deja persoane care au venit să se intereseze pentru a achiziţiona aceste locuinţe la licitaţia care va avea loc pe 8 februarie. Preţurile sunt stabilite de un evaluator angajat de Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş, în funcţie de suprafaţă şi îmbunătăţiri, şi variază între 4.000 şi 10.000 de euro”, a declarat o chiriaşă.

În cazul în care situaţia nu se va remedia, oamenii ameninţă cu proteste. Ei spun că nu vor pleca din locuinţele în care au trăit de zeci de ani şi în care şi-au investit agoniseala de-o viaţă.

Citeşte materialul integral pe Mediafax

Adaugă un Comentariu

*