Știri, Muntenia-Sud, România|vineri, mai 29, 2020
Sunteți Aici Home » OPINII » Scandalurile se şterg unele pe altele

Scandalurile se şterg unele pe altele 

ion obagilaAsistăm, dacă aşa o fi cu adevărat, la o luptă pe viaţă şi pe moarte între sistem, instituţii de forţă, binom, trinom sau ce-o mai fi şi PSD, formaţiunea politică care a câştigat alegerile în decembrie 2016 şi care se vede acum pusă în imposibilitatea de a guverna. Vârful de lance al celor care nu vor să se modifice nimic în legislaţia penală, care nu doresc ca sistemul, aşa cum se prezintă el acum, corect sau abuziv, să fie mişcat din loc, este preşedintele ţării.

Demersurile iniţiate de partidul lui Liviu Dragnea şi de formaţiunea pe care o conduce au fost normale, în ton cu adevărata democraţie, dar nu au ştiut social-democraţii să comunice, nu au ştiut cum să aşeze pe tapet noile norme. Adoptând ordonanţa 13 la ceas de seară şi în afara cadrului legislativ, adică în afara Parlamentului, guvernanţii au dat apă la moară sistemului, care s-a mobilizat, a ştiut cum să multiplice informaţia negativă la adresa PSD şi a intenţiilor sale. S-a dus buhul că vor să-i scape de dosare pe corupţi, ba chiar să-l pună la adăpost pe Liviu Dragnea.

Pe fondul ieşirii în stradă a tinerilor frumoşi şi liberi, a protestatarilor de profesie, cărora li s-au alăturat şi membri ai partidelor de opoziţie, PSD a dat înapoi. A abrogat ordonanţa, iar ministrul Justiţiei şi-a depus demisia. A mai intervenit preşedintele Klaus Iohannis în faţa Parlamentului, când a spus că este prea puţin să-şi dea demisia doar ministrul Justiţiei, adică sugera să plece tot guvernul.

Paşii pe care i-a făcut înapoi PSD au dat curaj sistemului, care a ieşit şi mai aprig la atac, netolerând nicio intenţie de modificare a legilor penale, considerate confuze până şi de Curtea Constituţională. Ceva care te pune pe gânduri. Mintea te duce, vrei nu vrei, şi la scenarii oculte, ceva de genul „O mână spală pe alta” sau „cui pe cui se scoate”.

Ba mai mult, faptul că reprezentanţii Guvernului, cei numiţi, aleşi să administreze ţara, să emite acte normative, sunt chemaţi în faţa procurorilor DNA arată clar că ţara va fi guvernată greu. Miniştrii vor avea în permanenţă deasupra capetelor săbiile DNA şi bâta preşedintelui Klaus Iohannis.

Mă raliez celor scrise de maestrul Ion Cristoiu, astăzi, pe blogul său: „Mult mai grav decât haosul din Justiție se dovedește incredibila întărire a dictaturii Binomului SRI-DNA, până la Ordonanța 13 aflat la înghesuială”.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*