Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, august 9, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SCHIMBARE: Manualele digitale de la clasa întâi! Părinții se plâng, ministerul se laudă

SCHIMBARE: Manualele digitale de la clasa întâi! Părinții se plâng, ministerul se laudă 

elevi clasa k

Din această toamnă elevii claselor I şi a II-a vor avea manuale noi, inclusiv în format digital. Ministrul Educației, Remus Pricopie, susține că astfel se marchează o nouă pagină în istoria educaţiei româneşti.

“Introducerea manualelor digitale este un pas necesar spre modernitate, o adaptare a sistemului de învăţământ la lumea tehnologiei şi la ceea ce se întâmplă în mod concret în viaţa generaţiilor actuale de copii.

Practic, prin intermediul manualelor digitale, şcoala românească se apropie de elevi şi răspunde mai bine nevoilor şi aşteptărilor acestora. Cea mai mare parte a copiilor trăiesc în era digitală. Este aşadar momentul ca şi şcoala să ofere elevilor instrumente şi metode de învăţare adaptate lumii tehnologice în care ei se află deja.

Acest proces de modernizare a sistemului de învăţământ va continua în anii următori. Astfel, odată cu aprobarea noilor programe şcolare pentru ciclurile primar, gimnazial şi liceal, toţi elevii din România vor putea beneficia, treptat, de manuale noi, în format digital”, a mai spus ministrul Educaţiei, potrivit Prompt Media.

De cealată parte, părinții nu sunt la fel de încântați, mulți dintre ei declarând că nu au bani să le cumpere copiilor tablete, laptop-uri sau calculatoare de birou. Cele mai mari probleme sunt în mediul rural.

Adaugă un Comentariu

*