Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » OPINII » Schimbaţi maimuţa cu biciul!

Schimbaţi maimuţa cu biciul! 

ion obagila 1Preşedintele Partidului Naţional Liberal, nou alesul Ludovic Orban, va descăleca joi, de Sfântul Ilie, în judeţul Dâmboviţa. Sperăm să vină cu biciul, precum sfântul cu pricina, şi să tune şi să fulgere, nicidecum să umble cu maimuţa prin târgurile de sezon organizate deja la nivel de stereotipie şi cheltuire de ban public.

Vine Orban pentru băi de mulţime sau să facă ordine în organizaţia unde se aprind tot mai multe fitile şi se instalează bombiţe prin toate ungherele filialei, încât lui Caraveţeanu i-ar trebui o întreagă echipă de genişti să dezamorseze câmpul tactic al celor care nu vor să-l înghită cu nici un preţ.

Este nevoie, nu neg, şi de duşuri calde, cu zâmbete, strângeri de mână, dat în lanţuri, plimbat cimpanzeul pe umăr, cântat la chitară sau la frunză, dar, după ce te simţi tare, puternic, stabil, bun de luptă, luat în seamă, credibil. Nu îţi aduci neîmplinirile, opoziţia anemică, eşecurile, inconsecvenţa şi dezbinările în bâlciuri. Mai rău faci! Ce să zică lumea? Uite-i şi pe ăştia, vai de mama lor! Nu se înţeleg nici măcar între ei şi vin să ne spună nouă care este calea pe deal şi pe vale?

Ţara are nevoie mai mult ca oricând de un partid de opoziţie puternic, cu idei, program, alternativă, oameni cu verbul la ei, lideri de substanţă, nu gaiţe şi cuci! Sunt convins că nici PSD-ul nu se simte bine fără o formaţiune de opoziţie ca lumea. E nasol să fii singur pe un drum, să accelerezi nebuneşte şi să nu fie nimeni care să fluiere după tine vârtos, să auzi semnalul, să te mai opreşti, să te uiţi înapoi grijuliu…

PNL, deocamdată, nu poate face acest lucru. Este la nivel de maimuţă şi de bătut încă cu telul maioneza formată din foştii PDL-işti şi PNL-işti. Tocmai când zici gata, a devenit omogenă, se taie. Prea mult orgoliu! Prea multă fudulie! Nu zic aroganţă, vorba lui Cezar Preda!

Domnule Orban, sunt mic, acolo şi eu, dar îmi permit să vă dau un sfat. Schimbaţi maimuţa cu biciul, dacă vreţi un PNL puternic. Ziua de Sfântul Ilie poate fi un început.

Ion Obăgilă

Adaugă un Comentariu

*