Știri, Muntenia-Sud, România|luni, septembrie 28, 2020
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SCUTIRE: Târgoviştenii săraci nu plătesc impozit pe terenul şi clădirea de domiciliu

SCUTIRE: Târgoviştenii săraci nu plătesc impozit pe terenul şi clădirea de domiciliu 

taxe si impozite 1

Târgoviştenii cu venituri mici mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru a depune documentele necesare scutirii de la plata taxelor şi impozitelor locale aferente anului 2016. Termenul-limită este 31 martie.

Conform HCL 283/09.11.2015, Primăria Municipiului Târgoviște acordă scutirea integrală de impozit pentru clădirea/terenul aferent clădirii folosite ca domiciliu, aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social, în condițiile prezentei proceduri.

Pentru a beneficia de scutirea de la plata impozitului, niciunul din veniturile totale lunare ale proprietarului și/sau coproprietarului, evidențiate în declarația de venituri, nu trebuie să fie mai mare decât salariul minim brut pe țară corespunzător lunii respective (975 lei pentru lunile ianuarie – iunie 2015, respectiv 1.050 lei pentru lunile iulie – decembrie 2015).

Documentele justificative sunt:
a) copie carte de identitate proprietar și/sau coproprietar;
b) copie act de proprietate/coproprietate;
c) adeverință de venituri, cupoane de pensie sau orice alte documente justificative din care să rezulte veniturile lunare realizate în anul 2015 atât pentru proprietar, cât și pentru coproprietari, după caz;
d) document din care să rezulte că beneficiază de ajutor de somaj sau ajutor social (dacă este cazul);
e) declarație cu veniturile realizate lunar în anul 2015, dată de fiecare proprietar și/sau coproprietar (model anexat).

Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Taxe şi Impozite, strada Poet Grigore Alexandrescu, bl. E4, parter, între orele 08:00 – 16:30. În zilele de joi, ghişeele sunt deschise până la ora 18:30.

Adaugă un Comentariu

*