Știri, Muntenia-Sud, România|duminică, iulie 12, 2020
Sunteți Aici Home » POLITIC » Se încinge lupta la vârful PSD! Tot mai mulţi membri cer demisia lui Ponta şi Dragnea

Se încinge lupta la vârful PSD! Tot mai mulţi membri cer demisia lui Ponta şi Dragnea 

ponta - dragnea

Decizia Curţii Constituţionale cu privire la „Ordonanţa traseiştilor” este ca o piatră de moară legată de piciorul PSD. Am spus şi la vremea respectivă, gestul liderilor PSD de a înregimenta primarii şi consilierii opoziţiei printr-un act normativ a fost o greşeală imensă care a lovit social-democraţia în credibilitate, în doctrină, dacă ea mai există. A fost doar o măsură de a-ţi asigura un scor electoral bun, o precauţie de tip meschin.

Motivarea Curţii Constituţionale care a fost publicată astăzi reprezintă un factor temeinic, just, datorită căruia, spun reprezentanţii PNL, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, până la urmă „izvorul” acestei ordonanţe a traseiştilor, ar trebui să-şi depună demisiile. În opinia unor lideri PNL, Constituţia României a fost grav încălcată prin acceptarea trecerii, prin lege, dintr-o barcă politică în alta.

Pe lângă această mare problemă, care nu se ştie clar cum va fi rezolvată, indiferent de decizia Curţii Constituţionale, în PSD situaţia devine din ce în ce mai tensionantă. Sunt destule voci care cer demisia cuplului Ponta-Dragnea din fruntea partidului datorită eşecului în alegerile prezidenţiale şi a modului de gestionare a problemelor din partid, ce au culminat cu pericolul scindării formaţiunii social-democrate.

Excluderea din partid a lui Mircea Geoană şi a lui Marian Vanghelie a reprezentat un act necugetat criticat şi de foştii grei ai partidului, Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Mai nou, şi deputatul Radu Popa, fost consilier şi om de încredere al premierului Victor Ponta, a luat o poziţie fermă şi a cerut, de asemenea, ca Dragnea să fie îndepărtat. Există semnale că mai mulţi parlamentari dâmboviţeni sunt pregătiţi să se alăture grupului Geoană-Vanghelie.

Adaugă un Comentariu

*