Știri, Muntenia-Sud, România|joi, martie 21, 2019
Sunteți Aici Home » POLITIC » Se refac majorităţile în Dâmboviţa şi cad capete conducătoare

Se refac majorităţile în Dâmboviţa şi cad capete conducătoare 

Sfârşitul lunii aprilie este termenul limită pe care şi l-a stabilit Uniunea Social Liberală Dâmboviţa pentru a începe procedurile în vederea schimbării vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Marin Antonescu, şi a unor viceprimari din judeţ.

„Pe 28 aprilie, Consiliul Local Pucioasa va demara acţiunea de înlocuire a domnului Tibi Popa cu un viceprimar din partea PNL. Urmează apoi localităţile Răcari, Răzvad şi Ocniţa, unde vor fi instalaţi viceprimari de la PSD”, afirmă Gabriel Plăiaşu, purtător de cuvânt USL.

De asemenea, tot până la finele lunii aprilie, pe masa preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa va ajunge documentaţia de schimbare a vicepreşedintelui Marin Antonescu cu un PNL-ist, dar şi înlocuirea unui membru ATOP, tot cu un consilier liberal.

Tensiunile din sânul USL, armonizate într-o lună

Cu toate că s-a reuşit semnarea anexei la protocolul de funcţionare, la nivelul USL Dâmboviţa mai există încă destule probleme, care trebuie să fie rezolvate.

„S-a stabilit o comisie paritară care are menirea de a armoniza, în termen de o lună, stările de tensiune care ţin în special de orgoliul unor lideri locali. S-a semnat şi un pact de neagresiune între părţi, astfel că fiecare membru USL îşi datorează respect şi nu are voie să facă declaraţii publice ostile”, spune Plăiaşu.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu, purtătorul de cuvânt USL din partea social-democraţilor, afirmă că discuţiile s-au purtat într-o atmosferă prietenoasă, deloc tensionată, ceea ce înseamnă că s-au depăşit problemele inerente oricărui început şi cauzate de faptul că, în urmă cu puţin timp, cele două partide – PSD şi PNL – erau opozante.

„USL Dâmboviţa va fi un succes şi va reuşi să pună capăt dominaţiei PDL în Târgovişte, la Consiliul Judeţean şi în foarte multe localităţi din judeţ”, susţine Adrian Ţuţuianu.

Adaugă un Comentariu

*