Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, martie 3, 2021
Sunteți Aici Home » AGRICULTURĂ » SECETA a pârjolit sudul judeţului DÂMBOVIŢA! Cum îi ajută statul pe agricultori?

SECETA a pârjolit sudul judeţului DÂMBOVIŢA! Cum îi ajută statul pe agricultori? 

Eugen Marinescu - purtător de cuvânt Direcţia Agricolă Dâmboviţa

Seceta i-a lovit dur pe agricultorii din judeţul Dâmboviţa! Prin urmare, comisia care inventariată la faţa locului întinderea pagubelor lucrează în flux continuu, chiar dacă, momentan, Guvernul nu a stabilit procedura de acordare a ajutorului de stat.

Sunt discuţii ca fermierii din zonele unde sistemele de irigaţii ar fi putut fi repuse în funcţiune să nu mai intre în categoria beneficiarilor. O astfel de decizie i-ar afecta direct pe foarte mulţi agricultori din judeţul Dâmboviţa, unde a existat în trecut unul dintre cele mai mari sisteme de irigaţii din sudul României (Titu-Ogrezeni), devalizat fără remuşcări după revoluţia din decembrie 1989.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa – Eugen Marinescu, peste 3.800 de hectare de culturi agricole din judeţ au fost afectate de secetă în procent de peste 40%. S-au primit cereri de inventariere de la primăriile localităţilor Finta, Morteni, Răscăieţi, Produleşti, Vişina, Ulieşti, Şelaru, Raciu, Corneşti, Cornăţelu. Probleme sunt şi la Voineşti, unde a bătut grindina, afectând serios mai bine de 300 de hectare de plantaţii pomicole.

Adaugă un Comentariu

*