Știri, Muntenia-Sud, România|miercuri, august 12, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SECTORUL POMICOL ROMÂNESC SUFERĂ, iar strategia de relansare este doar în stadiul de proiect

SECTORUL POMICOL ROMÂNESC SUFERĂ, iar strategia de relansare este doar în stadiul de proiect 

ciolos si constantin

Stațiunea de Cercetare Pomicolă Mărăcineni, din judeţul Argeș, a găzduit o dezbatere care a avut ca temă strategia de relansare în domeniul pomicol. La eveniment au fost invitați speciali, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și comisarul european pentru Agricultură, Daniel Cioloș.

Alături de specialiștii în pomicultură din întreaga țară au participat și președinții consiliilor județene Argeș și Vâlcea. Dâmbovița a fost reprezentată de Mihail Pușcașiu din partea Consiliului Județean Dâmbovița și Ion Oprea, președintele Asociației Pomicultorilor Dâmbovițeni.

Daniel Cioloș a vorbit despre necesitatea dezvoltăriii acestui sector agricol mai ales că există o concurență serioasă dinspre țările vest europene.Cioloș a pledat pentru o organizare riguroasă în domeniul pomicol.

„Este foarte important ca în România să se gândească în lunile următoare foarte bine subprogramul de reconversie în sectorul pomicol, astfel încât acesta să poată fi integrat în Programul de Dezvoltare Rurală şi negociat din timp cu Comisia Europeană. Sectorul pomicol este mai puţin organizat decât cel viticol în România, de aceea va fi nevoie de o mai bună organizare şi chiar de conlucrare cu cei care au reuşit în sistemul privat”.

Ministrul Daniel Constantin a lăsat impresia că s-a prezentat nepregătit la întâlnire, necunoscând în profunzime situația în care se află pomicultura românească.

Adaugă un Comentariu

*