Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iulie 13, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » Şeful de la Permise Auto GIURGIU, cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Şeful de la Permise Auto GIURGIU, cercetat pentru luare de mită şi trafic de influenţă 

Sursa foto: giurgiuveanul.ro

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Giurgiu, comisarul şef Mihail Predescu, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, într-un dosar penal instrumentat de procurorii DNA. Predescu este cercetat pentru luare de mită în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, „în perioada 5 noiembrie 2015 – 14 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, în calitatea sus menționată, a acceptat promisiuni de bani sau de alte foloase de la un instructor auto (denunțător), astfel încât să faciliteze promovarea probei practice a examenului auto pentru cinci persoane și a intervenit sau a lăsat să se înțeleagă că va interveni în acest scop la polițiștii examinatori din subordine. La data de 22 decembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail a primit suma de 300 de euro, prin intermediul instructorului auto, pentru promovarea a trei dintre cele cinci persoane.

În cursul lunii iulie 2016, inculpatul Predescu Mihail a acceptat promisiunea primirii unor foloase pentru facilitarea promovării altor două persoane la proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere, lăsând să se înțeleagă că va interveni pe lângă alți examinatori, subordonați ai săi, în acest scop. La data de 16 august 2016, inculpatul a primit suma de 1.800 lei prin intermediul aceluiași instructor auto.

În perioada august-septembrie 2015, inculpatul Predescu Mihail, în calitate de examinator, a acceptat promisiuni de bani pentru a facilita promovarea probei practice a examenului auto pentru două persoane, iar pentru acest serviciu, în luna decembrie 2015, a beneficiat de bunuri și de servicii patrimoniale din partea instructorului în valoare de aproximativ 900 de lei”.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Adaugă un Comentariu

*