Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 19, 2018
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SELECŢIE: Se caută 300 de muncitori pentru cules de zmeură în Portugalia

SELECŢIE: Se caută 300 de muncitori pentru cules de zmeură în Portugalia 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.jurnaldeoas.ro)

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă urmează să organizeze, la o dată ce va fi comunicată ulterior, o selecţie în vederea acoperirii a 300 de locuri de muncă la cules de zmeură în Portugalia. Oferta de lucru este valabilă până în data de 23 decembrie 2016. Persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a fi înregistrate în baza de date şi a primi invitaţie de participare la selecţietelefon. În judeţul Dâmboviţa, persoană de contact este Valentina Soare – 0732.100.377.

Înregistrarea în reţeaua EURES se realizează în baza următoarelor documente:
– cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
– copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
– copie act studii;
– CV model Europass în limba română;
– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.

Cât priveşte oferta de lucru la cules de zmerură în Portugalia, durata contractelor de muncă va fi de aproximativ două luni, data estimată pentru angajare fiind februarie sau martie 2017. Se oferă un saalriu brut de 613,33 euro/lună, iar cazarea este oferită contra sumei de 1 euro/zi. Perioada de probă este de 15 zile timp în care atât angajatul cât şi angajatorul pot rezilia contractul, costul călătoriei de întoarcere la domiciliu fiind suportat de fiecare persoană în parte. Lucrătorul trebuie să deţină cel puţin 250 de euro pentru a fi în măsură să se întoarcă în ţară în caz de necesitate, precum şi pentru a-şi asigura mijloacele de supravieţuire în timpul primei luni.

Adaugă un Comentariu

*