Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 16, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » Semafoare inteligente la Direcţia Muncii

Semafoare inteligente la Direcţia Muncii 

De săptămâna aceasta, s-a terminat cu aglomeraţia din zona Select! Primăria Târgovişte a reuşit să pună în funcţiune aici patru semafoare inteligente, aşa că pietonii nu trebuie să mai aştepte „mila” şoferilor ca să treacă strada, iar conducătorii auto nu-şi mai fac nervi atunci când se trezesc cu diferite persoane pe „botul” maşinii.

„Avem aici un nod rutier extrem de important, având în vedere instituţiile publice care există în zonă. Din acest moment, traficul va fi mult mai fluid. Pietonii vor apăsa pe butonul semaforului, vor aştepta 18 secunde şi abia apoi vor avea la dispoziţie un minut ca să traverseze strada. Să nu creadă cineva că verdele va apărea instantaneu, imediat ce apeşi butonul semaforului. Acum trei săptămâni au fost montate, funcţionează şi crează mari avantaje pentru pietoni şi pentru şoferi, două astfel de semafoare la COS şi Erdemir”, precizează primarul Gabriel Boriga.

Următorul cartier în care se vor produce îmbunătăţiri în trafic este Microraionul IV, în zona Complexului „Diana”.

Târgoviştenii, fie pietoni, fie şoferi, apreciază pozitiv schimbarea. „Sunt binevenite aceste semafoare. Stăteam şi 10 minute până reuşeam să ieşim cu maşina din curtea Direcţiei de Sănătate Publică, fiindcă traficul este extrem de aglomerat. Acum, este altceva. Cele două semafoare sunt sincronizate şi ne permit să circulăm elegant”, spune Claudiu Dumitrescu.

Semafoarele inteligente au rolul de a-i grupa pe pietoni în vederea traversării străzii şi de a micşora timpul petrecut de conducătorii auto în staţionare.

Adaugă un Comentariu

*