Știri, Muntenia-Sud, România|luni, martie 1, 2021
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » SEMNAL: Cadrele didactice nu mai vor să se ocupe de programul „Laptele şi cornul”

SEMNAL: Cadrele didactice nu mai vor să se ocupe de programul „Laptele şi cornul” 

Sursa foto: max-media.ro

Tot mai multe cadre didactice vor să fie degrevate de responabilitatea distribuirii cornului, laptelui şi a mărului în şcoli. Dascălii spun, şi nu pentru prima oară, că este o corvoadă în plus pentru ei, o obligaţie pe care nu ar trebui să o mai ducă în spate. Practic, responsabilii din şcoli trebuie să se ocupe de preluarea produselor însoţite, evident, de documentele fiscale.

Profesorii trebuie să fie atenţi la cantitate şi calitate, după care borcănelele cu lactate şi cornurile trebuiesc depozitate în spaţii speciale, în frigidere care să funcţioneze şi care să asigure o temperatură propice păstrării pentru mai multe zile. De asemenea, intră în sarcina dascălilor şi să verifice însemnele privind perioada de garanţie, să nu existe ambalaje rupte, care să pună în pericol conţinutul. Urmează apoi distribuirea gustărilor, conform prezenţei zilnice.

Tot cadrul didactic este obligat să supravegheze respectarea disciplinei şi a regulilor de igienă de către elevi. Nu în ultimul rând, trebuie să-i identifice pe elevii care, din motive medicale, nu pot consuma respectivele alimente, orice problemă apărută urmând să fie raportată conducerii. Profesorii cer ca aceaste sarcini să intre fie în obligaţia firmelor de distribuţie, fie să se angajeze personal specializat în fiecare instituţie de învăţământ.

Sorin Ion, inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa, este de acord cu doleanţele colegilor din teritoriu. A primit numeroase plângeri în acest sens, dar nu are cum să intervină, fiind vorba de o scăpare în legislaţie. Ştie că nu este normal ca profesorii să se ocupe şi de această activitate, însă, cel puţin momentan, nu au încotro. Personalul de serviciu, nedidactic, nu este abilitat să facă distribuţia alimentelor, aşa că problema cade pe învăţător. Se aşteaptă renunţarea la acest program.

Deja în judeţ, la Şcoala Râncaciov, comuna Dragomireşti, a început experimental să fie pus în practică programul masă caldă pentru elevi. Din câte am aflat, copiii sunt extrem de bucuroşi fiindcă primesc alte produse, mai gustoase ca laptele şi ciudatul corn. Specialităţile culinare sunt furnizate de o firmă de catering.

Adaugă un Comentariu

*