Știri, Muntenia-Sud, România|marți, octombrie 20, 2020
Sunteți Aici Home » SOCIAL » SEMNAL: Creşterea brutală a fiscalităţii pe veniturile din muncă are efecte dezastruoase!

SEMNAL: Creşterea brutală a fiscalităţii pe veniturile din muncă are efecte dezastruoase! 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: someseanul.ro)

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au ieşit din nou la bătaie, susţinând încă o dată că transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat duce la creşterea brutală a fiscalităţii.

„Pe tot parcursul anului 2017, am atras atenția guvernelor în exercițiu că așa-zisul transfer al contribuțiilor sociale, în fapt o creștere brutală a fiscalității pe muncă, nu are doar o latură fiscală, această măsură fiind imperios necesar să fie pusă în acord cu reglementările fiecăreia din componentele sistemului de securitate socială.

Refuzul guvernelor de a asculta ne-a adus azi aici. În fiecare săptămână, primim câte un proiect de OUG care încearcă să repare efectele revoluției fiscale sau efectele măsurilor de corecție a revoluției fiscale. În încercarea de a cârpi efectele așa-zisei revoluții fiscale, cât și erorile grosolane în reglementare, Guvernul pare a fi intrat într-un delir legislativ continuu.

La începutul lunii februarie, Guvernul adopta deja celebră OUG 3/2018. Săptămâna aceasta, alte două proiecte de OUG, cu același obiect, urmează să intre în ședința de Guvern, unul inițiat de Ministerul Muncii, celălalt de Ministerul Sănătății. Ambele proiecte încearcă să repare ce se mai poate din efectele dezastruoase ale creșterii brutale a fiscalității pe veniturile din muncă. Urgența vine de fiecare dată din lipsa de viziune”, se arată într-un comunicat al Blocului Naţional Sindical.

Adaugă un Comentariu

*