Știri, Muntenia-Sud, România|joi, ianuarie 28, 2021
Sunteți Aici Home » Sud-Muntenia » Dâmboviţa » SEMNAL: Discriminarea socio-profesională practicată de PSD va duce la mişcări de stradă!

SEMNAL: Discriminarea socio-profesională practicată de PSD va duce la mişcări de stradă! 

gabriel plaiasu

PSD pune preţ pe sectorul bugetar, lăsând mediul privat de izbelişte! Aceasta este concluzia la care a ajuns PNL Dâmboviţa și pe care a exprimat-o prin vocea secretarului general Gabriel Plăiaşu. În opinia liderului liberal, partidul de guvernământ, prin măsurile adoptate şi prin ţinerea în braţe, sporirea salariilor şi acordarea altor facilităţi doar angajaţilor bugetari, introduce o discriminare socio-profesională care va genera, până la finele anului, nemulţumiri şi mişcări de stradă.

„De şase luni încoace, zi de zi, PSD încurajează mediul activ din zona bugetarilor, mediul privat nu este pomenit în niciunul din discursurile celor de stânga”, a declarat Gabriel Plăiaşu.

Liberalii nu sunt de acord nici cu majorarea salariului minim de la 1.450 de lei la 2.000 de lei, măsură preconizată a fi implementată de la 1 ianuarie 2018. Spune Plăiaşu că această creştere va apăsa dramatic asupra bugetului de stat, dar va crea și mari probleme firmelor private, care vor fi puse în imposibilitatea de a asigura fondul de salarii. Sunt destule semnale care arată că şomajul în România a crescut deja, după mărirea salariului minim la 1.450 de lei, întrucât multe societăţi comerciale s-au aflat în imposibilitatea de a ţine pasul cu noile norme.

Dacă anul viitor se va impune un salariu minim de 2.000 de lei, numeroase firme vor fi nevoite să îşi închidă porţile sau vor reduce dramatic numărul de angajaţi. Liberalii nu văd cu ochi buni nici impozitul global, taxa de solidaritate şi alte schimbări în legislaţia economică românească făcute din mers de Guvernul Tudose. PNL-iștii susțin că acestea vor avea un efect devastator asupra mediului de afaceri privat, ceea ce înseamnă că țara va intra într-o criză economică profundă.

Adaugă un Comentariu

*