Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 9, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » SEMNAL: Echipele din primării care lucrează la proiectele POR nu mai pot fi retribuite!

SEMNAL: Echipele din primării care lucrează la proiectele POR nu mai pot fi retribuite! 

Constantin Ana - primar oraşul Pucioasa

Primarul oraşului Puciosa, Constantin Ana, atrage atenţia mai marilor acestei ţări asupra unei probleme cu care se confruntă administraţiile publice locale, din cauza noii legi a salarizării, în vigoare de la 1 iulie 2017. Echipele alcătuite la nivelul primăriilor pentru implementarea proiectelor europene din cadrul Programului Operaţionale Regional nu mai pot fi retribuite pentru munca prestată! Prin urmare, foarte probabil vor apărea blocaje, în târzieri, întrucât nimeni nu va lucra peste program fără să fie plătit.

„Dacă până acum funcţionarii primăriei care lucrau la proiectele europene ajungeau la sporuri de până la 62% din salariu, astăzi oamenii nu mai pot fi plătiţi pentru activitatea prestată pe POR. Cred că este o scăpare a legiuitorului. Va trebui să găsim de urgenţă o soluţie. Să ajungi să ai 10-12 proiecte, dar să nu ai cu cine să lucrezi este grav. Este imposibil să ceri unui om să rămână zi-lumină la primărie şi să nu poţi să îi oferi nimic în schimb pentru prestaţia sa. La noi, la Pucioasa, sunt numai proiecte pe POR. Cum vom putea plăti oamenii care lucrează pentru asemenea proiecte?”, se întreabă edilul de la Pucioasa.

Imediat, deputata PSD Carmen Holban a solicitat primarului Constantin Ana mai multe informaţii pe această problemă, astfel încât să-l poată interpela pe ministrul de resort în legătură cu acestă problemă apărută în procesul de implementare a proiectelor cu fonduri europene nerambursabile.

Adaugă un Comentariu

*